Все буде Україна!

Укргідроенерго провело чергові консультації щодо проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»

Укргідроенерго провело чергові консультації щодо проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»

28-04-2021
28 квітня в Укргідроенерго відбулися консультації із зацікавленими сторонами в рамках реалізації проєкту «Підвищення стійкості енергосистеми для інтеграції з Європейською енергетичною системою» («Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»).

Під час онлайн-заходу компанія презентувала проєкти Плану соціально-екологічного управління, Плану взаємодії із зацікавленими сторонами, Порядку організації праці та Плану екологічних та соціальних зобов’язань. Зокрема найбільшу увагу було приділено соціально-екологічним питанням та взаємодії із зацікавленими сторонами. Зауважимо, що проєкти вищезазначених документів було завчасно оприлюднено на офіційному вебсайті компанії.

Варто зазначити, що на етапі підготовки до реалізації проєкту було вивчено потенційні впливи як на етапі будівництва, так і під час експлуатації накопичувачів. Так, розглянуто можливі ризики в розрізі питань проєктування інфраструктури, обладнання, безпеки послуг, дорожнього руху, питання шуму, готовності до надзвичайних ситуацій та реагування на них. Окрім того, проаналізовано відстань до заповідних територій, здійснено оцінку критичних середовищ існування видів за різними критеріями та розглянуто наявність чи відсутність впливів на культурну спадщину, археологічні пам'ятки й ландшафти.

В рамках розгляду зазначених питань зроблено висновок, що майже всі визначені потенційні екологічні та соціальні ризики передбачувані й тимчасові, а заходи щодо пом'якшення та управління ними можуть застосовуватися протягом всього життєвого циклу проєкту.

Також на зустрічі для представників громадських організацій та професійних кіл було презентовано основні принципи взаємодії із зацікавленими сторонами та окреслено основні її цілі.

Зі свого боку зацікавлені сторони, які долучилися до онлайн-консультацій, подякували за презентацію важливих документів, якими буде керуватися компанія під час впровадження інноваційного проєкту.

Нагадаємо, встановлення гібридних установок з виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів дасть можливість Укргідроенерго забезпечити оператора системи передачі резервом підтримки частоти та розширить регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти. Важливо, що реалізація проєкту сприятиме приєднанню української енергетичної системи до ENTSO-E, а також процесу інтеграції відновлюваних джерел в українську енергетичну систему.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго провело попередні консультації щодо концепції проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»

ПЕРШИЙ ДІЛОВИЙ ТВ: Ігор Сирота про гібридні системи виробництва електроенергії та маневрування енергопотужностями

EXPRO CONSULTING: «Укргідроенерго» вивчає можливість будівництва 197 МВт storages та 63,9 МВт СЕС

Фотогалерея

Поділитися: