Все буде Україна!

Сформовано делегацію для участі у перемовинах з МБРР щодо встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в Укргідроенерго

Сформовано делегацію для участі у перемовинах з МБРР щодо встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в Укргідроенерго

08-06-2021
Президент України Володимир Зеленський створив делегацію для переговорів з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладання Договору гарантії та Договору гарантії Фонду чистих технологій.

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті глави держави.

«Утворити делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Договору гарантії та Договору гарантії Фонду чистих технологій (Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ "Укргідроенерго") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку…», - йдеться у тексті розпорядження.

Загалом до складу делегації увійшло 20 осіб. Її головою Президент призначив першого заступника міністра енергетики України Юрія Власенка.

Серед членів делегації – генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, заступник генерального директора зі стратегії та інвестицій Укргідроенерго Володимир Руденко, заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго Богдан Сухецький, заступниця генерального директора з економіки та фінансів Укргідроенерго Світлана Храпова, директорка департаменту юридичного забезпечення та майнових відносин компанії Юлія Толчініна-Бурунська, директор департаменту фінансів Укргідроенерго Микола Левицький та заступниця директора департаменту з реалізації проєкту "Реконструкція. ІІ черга" Жанна Гутіна.

Окрім того, розпорядженням затверджені Директиви делегації України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Договору гарантії та Договору гарантії Фонду чистих технологій, а також уповноважено міністра фінансів на підписання відповідних договорів.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення про реалізацію проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в Укргідроенерго». Компанія залучить 211 млн доларів США для реалізації інвестиційного проекту підвищення стійкості енергосистеми.

Інвестиційний проєкт «Україна — Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)» впроваджуватиметься спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Фондом чистих технологій.

В рамках проєкту на території станцій Укргідроенерго буде встановлено 197 МВт літій – іонних систем накопичення енергії, які планується залучити для надання допоміжних послуг регулювання частоти та активної потужності, зокрема резерву підтримки частоти та резерву відновлення частоти. Окрім того, для живлення власних потреб ГЕС і ГАЕС та для зарядження систем накопичення буде встановлено 63,9 МВт сонячних фотоелектричних станцій. Використання об’єктів сонячної генерації забезпечуватиме альтернативне джерело енергії для власних потреб станцій і заряджання батарей, а також для підвищення пропозицій компанії на ринку електроенергії.

Встановлення гібридних установок з виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів дозволить ПрАТ «Укргідроенерго» надати оператору системи передачі додатковий резерв підтримки частоти та розширити регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти, що є необхідними для забезпечення надійного та сталого функціонування ОЕС України, дотримання операційної безпеки енергосистеми та якості електричної енергії.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго провело чергові консультації щодо проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго» 

Кабмін ухвалив рішення про реалізацію проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в Укргідроенерго» 

 Сонячні плани. Як в Укргідроенерго розвивають альтернативну енергетику

 

 

Поділитися: