Все буде Україна!

Гідроенергетики знову у складі технічного комітету СІГРЕ-Україна

Гідроенергетики знову у складі технічного комітету СІГРЕ-Україна

27-10-2022
Відновлення об’єктів критичної інфраструктури після нищівних ударів російських військ – основне завдання, на якому сфокусуються у найближчому майбутньому експерти Громадської спілки «Міжнародна рада з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні».

Під час чергових щорічних загальних зборів організації йшлося про необхідність розробки документу, який би регламентував відтворення енергетичної системи з врахуванням новітніх технологій та національного індустріального потенціалу.

«До 24 лютого українська енергосистема була однією з найпотужніших енергосистем Європи. На жаль, зараз спостерігаємо жахливу картину: масовані ворожі обстріли її просто знищили. Цілодобово фахівці відновлюють енергопостачання, наражаючи себе на небезпеку. Маємо об’єднатися задля вироблення бачення, яке ляже в основу Програми відновлення і розвитку електроенергетичної галузі України. Ця програма потрібна вже сьогодні з врахуванням оцінки стану мереж», - зауважив  президент СІГРЕ-Україна Олександр Светелік.

В свою чергу, перший віцепрезидент організації Юрій Бондаренко зазначив, що зараз увага усього світу прикута до української енергосистеми. Важливу роль для її стабільної роботи під час інтенсивних атак ворога відіграють гідрогенеруючі потужності. Вони мають змогу за необхідності оперативно покривати існуючий дефіцит у мережі під час виходу з ладу енергетичних об’єктів, які зазнають обстрілів.

«Зараз точаться дискусії наскільки ГАЕС потрібні Європі та Україні для регулювання енергосистеми. На фоні різних перспективних напрямків як-то системи накопичення енергії, один з найважливіших – ГАЕС. Ми продовжуємо будувати Дністровську гідроакумулюючу станцію, це - майбутнє гідроенергетики», - зазначив він.

На загальних зборах також підбито підсумки роботи організації за п’ятирічний період та розглянуто план діяльності на наступний рік. Окрім того, переобрано президента, членів президії та членів технічного комітету спілки. Варто зазначити, що Укргідроенерго багато років бере активну участь у роботі СІГРЕ-Україна, в цьому році серед переобраних членів технічного комітету - заступник директора департаменту з управління персоналом та соціальними питаннями Укргідроенерго Сергій Кучер.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Поділитися: