Все буде Україна!

Гідроенергетики долучились до обговорень актуальних питань управління водними ресурсами в особливий період

Гідроенергетики долучились до обговорень актуальних питань управління водними ресурсами в особливий період

27-03-2024
круглий стіл
Під час круглого столу, присвяченому Всесвітньому дню води, учасники обговорили вплив війни та змін клімату на найцінніший природний ресурс – воду, перехід на ресурсоощадливі та природоорієнтовані режими зрошення, питання експериментального проєкту будівництва Каховського гідровузла на р. Дніпро.

Круглий стіл організував Національний університет водного господарства та природокористування.

В свою чергу під час обговорень начальниця відділу промислової екології та моніторингу Укргідроенерго Світлана Литовченко зазначила:

«Укргідроенерго є провідним виробником електроенергії з відновлюваних джерел  в Україні, одним з основних водокористувачів в системі водогосподарського комплексу і здійснює свою діяльність на головних річках країни – Дніпро та Дністер. Оскільки вода займає особливе місце серед природних ресурсів та використовується у всіх сферах життєзабезпечення, то це покладає на Товариство велику відповідальність у використанні водних ресурсів та зобов’язання приділяти значну увагу питанням охорони довкілля. Товариство здійснює свою діяльність в рамках державної політики та екологічного національного законодавства, спрямовує максимум зусиль на екологізацію виробництва електроенергії».

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: