Все буде Україна!

Гідроенергетики посилюють підготовку до зими: ремонт та захист Київських ГЕС і ГАЕС у пріоритеті

Гідроенергетики посилюють підготовку до зими: ремонт та захист Київських ГЕС і ГАЕС у пріоритеті

26-07-2024
Уге
Енергетики наполегливо відновлюють потужності, втрачені внаслідок ракетних обстрілів, для забезпечення стабільного енергопостачання українському населенню. Зокрема, й в гідроенергетиків кипить робота.  

Нині на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС  тривають ремонтні роботи в рамках реалізації програми з ремонту та  реконструкції гідротехнічних споруд, що в свою чергу, необхідно для стабільної роботи гідроелектростанцій. Як саме проходить підготовка до осінньо-зимового періоду та про підсумки першого півріччя 2024 року розповідає директор філії Ярослав Касьянюк:

- Складна ситуація в енергосистемі, обмеження енергопостачання через значні наслідки масованих ударів ворога по об’єктах енергетики та погодні умови - це виклики, які сьогодні постають перед  гідроенергетиками. 

Наші фахівці працюють практично цілодобово для того, щоб утримувати енергосистему цілісною аби зменшити кількість відключень електроенергії для населення. Сьогодні дуже важливо, щоб кожен з нас раціонально використовував електроенергію для зменшення навантаження на ОЕС України. Зараз для нас питання номер один – максимально підготуватися до наступного опалювального сезону, а також забезпечити захист обладнання на ГЕС і ГАЕС.

Всі ми відчули наскільки був складний минулий осінньо-зимовий період, а наступний може бути ще складнішим. Тому з початку року ми активно працюємо над  вирішенням поточних питань. І вже за перше півріччя зробили низку заходів для підготовки до наступного ОЗП. Зокрема, працюємо над впровадженням проєктів захисту електричного обладнання, враховуючи вимоги безпечної експлуатації. Продовжуємо проведення ремонту та реконструкції обладнання з метою його подальшої ефективної і безперебійної експлуатації в осінньо-зимовий період. Також для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій філія працює над  реалізацією низки заходів у сфері цивільного захисту, техногенної безпеки, протипожежного захисту та аварійного реагування  на ГЕС і ГАЕС.  І нашими незмінними пріоритетними завданнями є забезпечення енергосистеми балансуючими потужностями, підготовка до ОЗП та максимальний  захист станцій.

Поширені у мережі повідомлення щодо можливих сценаріїв у разі пошкодження Київської ГЕС для нагнітання ситуації,  щоб посіяти паніку у населення, що власне на руку росіянам. 

Окрім того, Київська ГЕС надійно спроєктована, оснащена та проходить регулярні перевірки на справність. Ми всі усвідомлюємо важливість нашого обʼєкта. 
 

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: