Все буде Україна!

«Робота кожного наразі дуже важлива»

«Робота кожного наразі дуже важлива»

25-07-2024
Уге
Сьогодні познайомимо вас з гідроенергетиком Юрієм Лущенком, який 23 роки відповідає за безпеку та безперебійну роботу однієї з найважливіших гідроелектростанцій України.  

З початку повномасштабного вторгнення Юрій п'ять разів був на зміні під час ракетних обстрілів станції, коли йому та його команді доводилося приймати оперативні рішення, ризикуючи власним життям, щоб мінімізувати пошкодження та швидко відновити роботу Дніпровської ГЕС:

«У нас не буває однакових днів. Кожен день - це щось нове. Це може бути щось планове, а може й непланове, але все одно ти постійно в тонусі. Наразі ми обʼєднані як ніколи і працюємо ще з більшою віддачею. Бо це важливо». 

Юрій розпочинав свою кар’єру на Дніпровській ГЕС черговим електромонтером підстанції. Ця робота вимагала детального знання електрообладнання та вміння швидко реагувати на будь-які позаштатні ситуації. Згодом він став начальником зміни електроцеху, де його зона відповідальності розширилася до керівництва всіма електротехнічними операціями на станції.

«Після роботи черговим електромонтером я довго працював начальником зміни електроцеху. Це дало мені великий досвід у використанні електротехнічного обладнання, - розповідає фахівець. - Я керував переключеннями спільно з електромонтерами підстанції або ГЩУ (головні щити управління), що дозволило мені отримати значний досвіду у цій сфері.»

Юрій працює на станції ще з часів свого батька, легендарного енергетика Володимира Лущенка, і за цей час здобув неоціненний досвід та глибоке розуміння роботи ГЕС. Від батька він перейняв любов до гідроенергетики, глибоку повагу до цієї справи та цікавість до технічних аспектів роботи. 

Юрій Лущенко - один із Героїв нашого часу. Він справжній професіонал, який щиро любить свою роботу і готовий ризикувати власним життям, щоб забезпечити українців світлом та теплом.

Пресслужба Дніпровської ГЕС

 

Поділитися: