Все буде Україна!

Гідроенергетики продовжують працювати для забезпечення безперебійної роботи ОЕС України

Гідроенергетики продовжують працювати для забезпечення безперебійної роботи ОЕС України

13-12-2023
Uhe
Сьогодні познайомимо вас з гідроенергетиком в другому поколінні, професіоналом свої справи начальником зміни Каскаду, Олександром Петренком.

Ще з дитинства хлопець захоплювався роботою дідуся, який працював на станції з моменту її будівництва. Саме ті яскраві враження істотно вплинули на важливий вибір Олександра в майбутньому. Тому отримавши освіту за напрямком теплотехніка у 2004 році розпочав свій професійний шлях в оперативній службі на Київській ГАЕС. А вже з вересня цього року фахівця перевели на Київську ГЕС.

«В моїй роботі для мене все цікаво. Я ніколи не боявся просити у старших колег про допомогу, щоб навчитися всьому необхідному. Мені подобається постійно знаходитися в русі, контролювати показники на моніторах, оперативно передавати інформацію та працювати злагодженою командою. Все це заряджає мене великою силою та бажанням професійно зростати», - розповідає фахівець.

24 лютого Олександр зустрів на роботі. Попри втому після нічної зміни не розгубився.

«Переборовши страх та зібравши необхідну інформацію я відразу почав діяти. Розумів наскільки велика відповідальність лежить на моїх плечах.  Перші тижні були надскладними. Всі хвилювалися,  намагалися зв’язатися з близькими та почути рідний голос. Але й ми всі розуміли, що від наших чітких дій і вчасно прийнятих раціональних рішень залежить подача необхідної електроенергії до об’єднаної енергетичної системи України. Тому кожен з нас ефективно та злагоджено виконував свою роботу», - згадує Олександр.

Фахівець стверджує, що свою професію обрав свідомо та перетворив на справу свого життя!

Поділитися: