Все буде Україна!

Ігор Сирота: «Одна з ключових цілей під час  проходження ОЗП - мати запаси обладнання та оперативно реагувати на блекаути»

Ігор Сирота: «Одна з ключових цілей під час  проходження ОЗП - мати запаси обладнання та оперативно реагувати на блекаути»

13-12-2023
Станції Укргідроенерго готові до проходження ОЗП
Триває другий місяць непростого  осінньо-зимового періоду в умовах повномасштабного вторгнення. Як і вся країна, гідроенергетики зіткнулися з новими викликами та гідно їх долають.

В листопаді всі станції Укргідроенерго отримали акти готовності  до проходження ОЗП 2023-2024. Попри складну підготовку зумовлену нетиповим зимовим паводком, який перейшов у потужне весняне водопілля та часті повітряні тривоги нам вдалося повернути понад тисячу мегават втрачених внаслідок ракетних обстрілів потужностей.  

«Ми продовжуємо планові та поточні ремонти, відновлюємо ті об’єкти, які були пошкоджені ворогом, а також працюємо над захистом наших станцій», - зазначає генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота. -  Окрім того, продовжуються роботи з реконструкції та будівництва. Раніше ми реалізовували стратегію розвитку, а тепер працюємо над реалізацією стратегії  відновлення і захисту. Наше головне завдання - максимально захистити співробітників та обладнання, а також мати достатній запас обладнання, для якнайшвидшого відновлення роботи станцій у разі влучань та блекаутів».

Попри виникнення дефіциту в енергосистемі Укргідроенерго щоденно працює в режимі автоматичного регулювання та балансування ОЕС України, щоб швидко запобігти будь-яким ризикам аварійних відключень.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: