Все буде Україна!

Корпоративне управління: обмін досвідом, виклики та рішення під час воєнного стану

Корпоративне управління: обмін досвідом, виклики та рішення під час воєнного стану

12-12-2023
IV Міжнародний форум корпоративних директорів
Нещодавно у Києві відбувся IV Міжнародний форум корпоративних директорів, що став дискусійною платформою та майданчиком для професійного обміну думками й обговорення проблематики в галузі корпоративного управління. Організатором заходу виступила Професійна асоціація корпоративного управління.

Ірина Кравченко, заступник Голови ЄБРР в Україні, виступаючи на відкритті Форуму зазначила:

«Я дуже тішуся, що повернулася в Україну і маю можливість допомагати їй в цей складний час. Корпоративне управління насправді надзвичайно важливе зараз. Такий івент – потужний сигнал, що Україна налаштована на реформи, створення привабливого інвестиційного клімату».

Під час виступу Олена Волошина, голова Представництва IFC в Україні, зазначила:

«Зараз важкі часи і нові виклики. В такі моменти власники бізнесу прагнуть самі стати біля керма компанії і питають, навіщо ця наглядова рада. Але я впевнена, що це на часі, бо на часі мати біля себе надійних друзів і свіжий погляд на діяльність бізнесу».

Анна Лебединець, асоційована директорка ЄБРР, відмітила:

«Наші клієнти перебувають на різних етапах розвитку корпоративного управління. Ми хочемо розуміти, де перебуває центр прийняття рішень, заохочуємо компанії використовувати найкращі практики, наймати сторонніх консультантів і радимо, як поліпшити управління. Але ламати те, що працює – не наш метод».

Також на форумі розглядалися кращі кейси ефективної діяльності наглядових рад українських компаній, приклади та реальний досвід побудови українськими компаніями систем корпоративного управління, внутрішнього аудиту, управління ризиками та комплаєнсу.

Участь у форумі також взяли член наглядової ради Олег Терлецький та корпоративний секретар Юлія Толчініна-Бурунська з фахівцями Товариства, які обмінялися досвідом з провідними експертами та професіоналами сфери корпоративного управління з України та закордону, членами наглядових рад, правлінь, власників та керівників українських та іноземних компаній.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: