Все буде Україна!

Ігор Сирота наголошує на необхідності пошуку спільних з Урядом рішень для розвитку енергетичної галузі України

Ігор Сирота наголошує на необхідності пошуку спільних з Урядом рішень для розвитку енергетичної галузі України

13-08-2020
13 серпня під час робочої поїздки до Харкова Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із Віце-прем’єр-міністром-Міністром з питань стратегічних галузей економіки Олегом Уруським, Міністром інфраструктури Владиславом Криклієм та т.в.о. Міністра енергетики Ольгою Буславець ознайомились з діяльністю однієї з компаній української машинобудівної промисловості - АТ «Турбоатом». Участь у зустрічі також взяли представники Харківської обласної державної адміністрації та енергетичних підприємств України, серед яких і генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Під час візиту учасники зустрічі оглянули виробничі потужності та обладнання заводу. Директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін презентував обладнання, виготовлене та готове до відвантаження за контрактами з Укргідроенерго.

Опісля відбулася робоча нарада щодо актуальних питань розвитку енергетичного машинобудування, зокрема співпраці енергетичних підприємств з найбільшими українськими заводам-виробниками. Також було приділено увагу проблемним питанням, які виникають під час підготовки документації відповідно до вимог, встановлених міжнародними контрактами. 

Зі свого боку, Ігор Сирота наголосив на необхідності пошуку спільних з Урядом рішень задля розвитку енергетичного сектору України.

«На сьогоднішній день в Україні дефіцит маневрових потужностей сягає 2500 МВт. В затвердженій Кабміном Програмі розвитку гідроенергетики на період до 2026 року передбачено додаткові 26 гідроагрегатів, які необхідно ввести в експлуатацію задля покриття дефіциту електроенергії та забезпечення регулюючими потужностями Об’єднаної енергетичної системи. Водночас ми повинні вже зараз докласти зусиль, аби українські заводи, Турбоатом та Електроважмаш, мали замовлення в майбутньому та забезпечували людей робочими місцями», - зазначив очільник Укргідроенерго.

Окрім того, Ігор Сирота звернув увагу на необхідність надання державних гарантій, що дозволить залучати іноземні інвестиції для реалізації інвестиційних проєктів. 

«Я вкотре наголошую, що державні гарантії не означають фінансування  наших проєктів з бюджету. Укргідроенерго здатне самостійно покрити всі фінансові зобов’язання», - підкреслив гендиректор компанії.

За словами Прем’єр-міністра України, Уряд напрацює законодавчі пропозиції, які дадуть змогу українським виробникам отримати спрощений доступ до кредитних ресурсів.

Нагадаємо, що наразі у межах реалізації проєкту реабілітації гідроелектростанцій з консорціумом компаній Турбоатом та Електротяжмаш укладено 5 контрактів на реконструкцію гідроагрегатів на суму 5,6 млрд грн для 5 ГЕС Укргідроенерго.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: