Все буде Україна!

Ігор Сирота взяв участь у штабі з будівництва Дністровської ГАЕС

Ігор Сирота взяв участь у штабі з будівництва Дністровської ГАЕС

12-08-2020
12 серпня 2020 року за участі генерального директора Укргідроенерго відбувся штаб з будівництва Дністровської ГАЕС. Першочерговим питанням наради був планований пуск гідроагрегату № 4 на гідроакумулюючій станції, що стане найпотужнішою у Європі.

Візит генерального директора розпочався з огляду виконуваних робіт на статорі генератора ГА № 4, що здійснюються на монтажному майданчику. Про основні моменти будівництва керівнику компанії доповіли заступник генерального директора НВО «Укргідроенергобуд» В’ячеслав Павловський та головний інженер ТОВ «Дніпро-СГЕМ» Юрій Ємельяшин. Енергетики розставили пріоритети у відповідності до затверджених графіків будівництва.

Після знайомства з будівельно-монтажними роботами, що тривають безпосередньо у шахті ГА № 4, делегація оглянула саму шахту та майданчик відкритої установки трансформаторів. Ігор Сирота проінспектував стан виконаних робіт у технологічному корпусі, де й провів оперативну нараду з усіма учасниками будівництва.

«Відтепер, зважаючи на запланований пуск ГА № 4, кожні два тижні за моєю участю відбуватиметься штаб із усіма учасниками будівництва, – повідомив генеральний директор Ігор Сирота. – Коштів достатньо для повного обсягу робіт. Наша задача: якомога швидше виконати усі зобов’язання перед державою».

Директор департаменту інвестиційної експертизи та підтримки Укргдіроенерго Олег Ососков повідомив, що було укладено нові договори по І та ІІ черзі будівництва Дністровської ГАЕС та переглянуто програми фінансування до кінця поточного року.

«Відбудеться певне збільшення фінансування за програмою будівельно-монтажних робіт, – доповів Олег Ососков. – Ми докладемо усіх зусиль, щоб фінансування достатнє для успішного пуску четвертого гідроагрегату було повністю забезпечене. А від підрядних будівельних організацій чекаємо виконання взятих на себе зобов’язань у встановлені терміни».

Представник генпідрядника В’ячеслав Павловський, доповідаючи очільнику Укргідроенерго, окреслив стан виконання робіт згідно з уже відпрацьованими 20-ма графіками та з огляду на вимушене відставання через карантинні обмеження в Україні та світі.

«На жаль, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією змістилися терміни поставок обладнання від компаній виробників з-за кордону. Заводи не працювали через карантин і не змогли вчасно виконати наші замовлення. Наразі ми готуємо листи до міжнародних фінансових організацій та компаній-виробників, щоб якнайшвидше врегулювати питання та оптимізувати процес. Також хочу нагадти, що з огляду на непросту ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні та регіоні зокрема, а також потужний темп запланованих робіт і велику кількість задіяних спеціалістів, увага на дотримання техніки безпеки здоров’я має бути у пріоритеті», – зауважив насамкінець Ігор Сирота.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: