Все буде Україна!

Укргідроенерго разом із заводом-виробником обговорили нагальні питання ходу реконструкції ГЕС

Укргідроенерго разом із заводом-виробником обговорили нагальні питання ходу реконструкції ГЕС

12-08-2020
12 серпня фахівці Укргідроенерго взяли участь у робочій нараді з керівництвом ДП «Завод «Електроважмаш».

Під час зустрічі учасники обговорили актуальні питання ходу реконструкції ГЕС в рамках контрактів із заводами «Турбоатом» та «Електроважмаш», які реалізуються в межах міжнародного проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій». У ході наради фахівці детально зупинилися на строках та етапах виконання робіт, а також питаннях щодо складання супроводжувальної документації до платіжних документів.

Нагадаємо, що Укргідроенерго разом зі своїми партнерами українськими заводами продовжує реалізацію масштабного проєкту реабілітації гідроелектростанцій, що має стратегічне значення для паливно-енергетичного комплексу України.

У межах реалізації проєкту, що фінансується із залученням кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і  Європейського інвестиційного банку, з об’єднанням компаній АТ «Турбоатом» – ДП «Завод «Електроважмаш» за результатами міжнародних конкурсних торгів, укладено 5 контрактів на реконструкцію гідроагрегатів на загальну суму 5,6 млрд грн на п’яти ГЕС, в тому числі: 2 блоки (7 гідроагрегатів) Канівської ГЕС, 3 гідроагрегати Київської ГЕС, по 2 гідроагрегати на Кременчуцькій ГЕС, Середньодніпровській ГЕС та Дніпровській ГЕС-2. Всі контракти укладені відповідно до стандартних умов міжнародних фінансових організацій та їх реалізація контролюється ЄБРР, ЄІБ та незалежними міжнародними консультантами «EDF» та «Mott MacDonald».

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: