Все буде Україна!

Гідроагрегат №2 Київської ГАЕС відновлює роботу після капітального ремонту

Гідроагрегат №2 Київської ГАЕС відновлює роботу після капітального ремонту

12-08-2020
У травні 2020 року гідроагрегат №2 Київської ГАЕС був виведений на капітальний ремонт. Наразі ГА знову готовий до роботи для підтримання балансу в енергосистемі України.

Капітальний ремонт гідроагрегату проводився згідно з рекомендаціями заводу-виробника генератора, що за умовами співпраці після року експлуатації проводить огляд ГА та забезпечує роботи щодо усунення виявлених недоліків. За результатами огляду було відкориговано розмір повітряного зазору та частково замінені пазові клини обмотки статору. Також були проведені гідравлічні випробування маслоохолоджувачів, підп’ятника та генераторного підшипника. Оглянуто напрямний апарат та робоче колесо турбіни. Наразі гідроагрегат №2 пройшов напрацювання протягом 48 годин з контролем основних параметрів.

Як повідомлялося раніше, 1 жовтня 2019 року гідроагрегат № 2 був введений у промислову експлуатацію після реконструкції. Роботи на Київській ГАЕС виконуються згідно з Контрактом на реконструкцію гідроагрегатів № 2, 4, 6 за кредитні кошти Європейського Інвестиційного Банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

У травні 2020 року після реконструкції був введений в дослідну експлуатацію гідроагрегат №6 Київської ГАЕС. Наразі на станції виконуються роботи з реконструкції гідроагрегату №4. Сума контракту становить 468,7 млн грн. Слід зауважити, що це перший у своєму роді контракт, що передбачає комплексну реконструкцію агрегату «під ключ». В результаті його реалізації вдалося зекономити близько 30% коштів.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Реконструкція, карантин та маловоддя на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС

На Київській ГАЕС після реконструкції запустили гідроагрегат № 6

Каскад Київських ГЕС і ГАЕС – осередок розвитку міста Вишгород

Поділитися: