Все буде Україна!

Ігор Сирота увійшов до складу Ради Оптового ринку електроенергії

Ігор Сирота увійшов до складу Ради Оптового ринку електроенергії

Офіційно
01-02-2019
31 січня Рада Оптового ринку електричної енергії України на річних зборах членів обрала новий склад.

Зокрема, від класу виробників до Ради увійшли Ігор Сирота (Укргідроенерго), Костянтин Запайщиков (Енергоатом), Борис Лісовий (ДТЕК Східенерго), Дмитро Маляр (ДТЕК Дніпроенерго), Ярослав Помилуйко (Центренерго).

Від постачальників обрані Ігор Судак (Рівнеобленерго), Ірина Протопопова (ДТЕК Дніпровські електромережі), Олександр Сагура (Прикарпаттяобленерго), Олег Козачук (Хмельницькобленерго), Катерина Березовська (ДТЕК Донецькі електромережі).

Детальніше зі складом Ради Оптового ринку електричної енергії України та Планом роботи на 2018-2019 роки можна ознайомитися на сайті ДП «Енергоринок».

Довідка:

Рада Оптового ринку електроенергії України розпочала свою роботу у 1996 році. До складу Ради ОРЕ входять 10 Голосуючих директорів - по 5 від Класу Виробників і Класу Постачальників, а також 5 Неголосуючих директорів - по одному представнику від органу державного управління (Міненерговугілля), органу державного регулювання (НКРЕ), Антимонопольного комітету України, оптового постачальника (ДП "Енергоринок") та оператора магістральних та міждержавних електромереж (ДП НЕК "Укренерго"). Голова Ради ОРЕ обирається строком на 1 рік простою більшістю голосів Голосуючих директорів.

Варто зазначити, що до повноважень Ради ОРЕ входять: розгляд, внесення, перегляд та затвердження змін та доповнень до додатків до договорів між членами Оптового ринку електричної енергії України; створення робочих груп Ради та прийняття рішень щодо прийому до членів ринку заявників й виходу (виключення) з членів ринку; розгляд звітів Аудитора ринку, Розпорядника коштів ОРЕ та Розпорядника системи розрахунків.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: