Все буде Україна!

Ігор Сирота: Будь-яке відновлення чи розбудова починається з енергетики

Ігор Сирота: Будь-яке відновлення чи розбудова починається з енергетики

25-10-2023
Учасники панелі Енергетичний сектор України - можливості для бізнесу в процесі відновлення
Про це зазначив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота під час німецько-українського бізнес-форуму, що проходить у Берліні.

Співпраця українського та німецького бізнесу як рушій відновлення та зростання України, роль Укргідроенерго в енергосекторі, виклики з якими зіштовхнулась компанія під час війни, важливість реалізації вже сьогодні перспективних проєктів - це ключові питання, яких торкнувся генеральний директор під час панельної дискусії «Енергетичний сектор України - можливості для бізнесу в процесі відновлення».

Гендиректор зауважив, що Укргідроенерго як сучасна компанія, дивиться вперед і усвідомлює важливість реалізації стратегічних проєктів. Відтак 24 жовтня в Берліні було підписано меморандуми з німецькою компанією Andritz Hydro щодо співпраці у розробленні та реалізації проєктів із виробництва «зеленого» водню в Україні та постачання обладнання для будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС.

«Ми хочемо розпочати реалізацію пілотного проєкту по зеленому водню близько 10 МВт. Не чекаючи допоки закінчиться війна. Плануємо цей проєкт почати втілювати вже цього року», - підкреслив Ігор Сирота.

Також очільник Укргідроенерго зауважив, що проєкти, які нині реалізуються в Україні, мають 50 % обладнання, що виготовляється саме в Німеччині. І Німеччина має надійного партнера в особі Укргідроенерго :

«Якщо реалізація наших проєктів буде вартувати від 4 до 5 мільярдів доларів, то німецький уряд профінансує на 2,5 млрд своє виробництво. Сьогодні така співпраця вигідна для обох сторін».

Гендиректор поділився досвідом роботи під час війни, підкресливши, що компанія попри численні атаки ворога жодного дня не зупинялась і протягом 2 років війни є фінансово сталою і платоспроможною.

Нагадаємо, що захід організовано у в рамках Німецько-українського енергетичного партнерства за дорученням Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини та Міністерство енергетики України за підтримки Німецького енергетичного агентства (dena) та GIZ Україна.

Фотогалерея

Поділитися: