Все буде Україна!

«На гідроелектростанції ми перемотували електродвигуни потужністю 100 кВт»

«На гідроелектростанції ми перемотували електродвигуни потужністю 100 кВт»

26-10-2023
Наша розповідь про неймовірну жінку, на сьогодні ювілярку, трудовий шлях якої більше 33 років тісно пов'язаний з Кременчуцькою ГЕС. Знайомтесь, електрослюсар з ремонту електрообладнання електротехнічного цеху, голова первинної профспілкової організації філії Валентина Анпілогова.

На запитання щодо обрання саме цієї професії, Валентина Сергіївна коротко відповіла:

«Мені це цікаво. Здавалось би, займаючись суто чоловічою справою, я постійно відчуваю потребу щось вивчати, пізнавати нове, вдосконалювати свої знання».

Отримавши фах техніка-електрика, пані Валентина на практиці почала опановувати технічні знання.

Спочатку це був завод твердих сплавів, потім молоду фахівчиню запросили  у «Харківенергоремонт». Тож, починаючи з 1990 року доля нашої героїні тісно переплилась з Кременчуцькою ГЕС.

Працюючи на підрядному підприємстві, Валентина Сергіївна брала активну участь у капітальному ремонті генераторів, вивчала обладнання станції. Своєю працелюбністю, наполегливістю та завзятістю в роботі вона звернула на себе увагу керівництва станції. Тому згодом її запросили перейти працювати на гідроелектростанцію.

«На той час, в умовах майстерні власних потреб, доводилось перемотувати електродвигуни потужністю 100 кВт. Робота потребувала технічних знань, фізичне навантаження величезне. Відверто скажу, вдячна колегам-чоловікам за підтримку і допомогу», - згадує ювілярка про перші роки роботи на підприємстві.

Чоловік фахівчині Олександр Миколайович, також працює на Кременчуцькій ГЕС електрослюсарем з ремонту станційного обладнання. Тож у них справжня гідроенергетична сім'я, в якій завжди підтримують і допомагають у всьому один одному.

«Валентина Сергіївна завжди швидко і оперативно знаходить прості і раціональні шляхи вирішення складних питань. А ще вона людина високих моральних якостей, небайдужа, піклується і допомагає людям», - говорять про ювілярку колеги.

Говорячи про цю неординарну жінку, не можна не згадати її організованість і організаційні здібності. І, мабуть, ці її моральні якості і стали вірним показником для колективу енергетиків щодо обрання лідера профспілки на станції.

З 2003 року Валентина Анпілогова незмінний голова первинної профспілкової організації Кременчуцької ГЕС. З перших днів війни профспілковий комітет станції на чолі з головою спрямовує свої зусилля на підтримку ЗСУ, на допомогу колегам, які боронять нашу незалежність на передовій.

Значної підтримки від профспілки отримують вимушені переселенці та жителі постраждалих від затоплення територій Херсонщини.

«Ми працівники підприємства критичної інфраструктури, в цей складний для країни час, незважаючи на всі виклики продовжуємо працювати, тримати стрій і наближати нашу Перемогу. Злагоджений механізм роботи гідроенергетиків забезпечує тепло і світло для всіх українців. Життя складне зараз, але воно не зупинилось. Живемо з вірою у світле і мирне українське майбутнє. Ми не маємо права зневіритись, зламатись, бо тоді все зруйнується», - резюмувала голова профспілкового комітету Кременчуцької ГЕС Валентина Анпілогова.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

 

Поділитися: