Все буде Україна!

Індія та Бутан узгодили кроки для посилення співпраці в галузі гідроенергетики

Індія та Бутан узгодили кроки для посилення співпраці в галузі гідроенергетики

10-04-2023
Індія та Бутан домовилися про низку нових заходів, спрямованих на посилення співпраці в таких сферах, як гідроенергетика, торгівля та космос. Ці заходи були остаточно узгоджені під час візиту короля Бутану Джігме Кхесара Намг'єла Вангчака до Нью-Делі.

Як повідомляє Нindustan Тimes,  у сфері гідроенергетичної співпраці, що є наріжним каменем двостороннього економічного партнерства, обидві сторони висловили свою прихильність до розширення субрегіонального співробітництва, в тому числі за участі Бангладеш, і переглянули функціонування проєктів загальною потужністю 2136 МВт.

Бутан отримує стабільні доходи від продажу електроенергії, виробленої гідроелектростанціями, а Індія - вигоду від гарантованого постачання енергії. Обидві сторони домовилися знайти «технічно обґрунтований і економічно ефективний шлях вперед» для станції Punatsangchhu I.

Вони також висловили задоволення прогресом у будівництві гідроелектростанції Punatsangchhu -ІІ, потужністю 1020 МВт, яка, як очікується, буде введена в експлуатацію на початку 2024 року.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Нeavenly Вhutan

Поділитися: