Все буде Україна!

Благовіщення – свято віри, сили духу і надії на найшвидшу перемогу!

Благовіщення – свято віри, сили духу і надії на найшвидшу перемогу!

07-04-2023
7 квітня  українці відзначають одне з найбільших християнських свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Благовіщення є третім за значенням святом після Великодня та Різдва Христового. В Україну свято прийшло з утвердженням християнства і в народі ще одержало назву «третьої зустрічі весни». Українці здавна шанували це свято. Сьогодні Благовіщення набуває ще більшого значення, адже усі українці чекають благу вість про перемогу, аби ця новина увійшла в наші домівки і в Україні запанував мир.

Для гідроенергетиків свято Благовіщення також має сакральний характер, адже вже багато років в компанії Укргідроенерго є своя корпоративна традиція – приходити у цей урочистий день на роботу у вишиванках.

«Кілька років тому ми домовилися одягти з нагоди Міжнародного жіночого дня українські вишиванки. Тоді наше керівництво підтримало ініціативу колективу та запропонувало колегам запровадити корпоративний День вишиванки. Обирали дату і визначили, що це  буде  – Благовіщення. З того часу є у нас така традиція - 7 квітня вбиратися у національний український одяг», - розповідає співробітниця компанії Ольга Власова.

Тож і у 2023 році, попри важкі часи, співробітники компанії не втрачаючи оптимізму та віри, вбравшись у вишиванки продовжили традицію.

«Сьогодні для мене вбратися в національний одяг – це не тільки про народні традиції. Це мій вияв віри, сили духу і надії на найшвидшу перемогу. Я підтримую такі ініціативи в компанії, тому що це наша історія, наші цінності і з таких традицій і складається культурна спадщина України», - розповідає співробітник Товариства Павло Мічуда.

 

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: