Все буде Україна!

Інклюзивне відновлення України: гідроенергетики долучилися до обговорення впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs)

Інклюзивне відновлення України: гідроенергетики долучилися до обговорення впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs)

22-07-2024
оон
Фахівці компанії взяли участь у воркшопі «Застосування Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) для забезпечення гендерно відповідального та інклюзивного відновлення України», організованого за підтримки ООН Жінки в Україні. Мета заходу - обмін кращими практиками впровадження WEPs під час війни.

Відкриваючи засідання, голова представництва ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер наголосила на важливості досягнення гендерної рівності для успішного та стійкого відновлення України після війни,  підкресливши, що включення жінок у всі процеси прийняття рішень та економічну діяльність є критично важливим для побудови справедливого і стійкого суспільства.

Крім того, Сабін Фрейзер наголосила на необхідності підтримки приватного сектору в реалізації принципів WEPs, що сприятиме створенню рівних можливостей для жінок і чоловіків у робочому середовищі.

«Сьогодні я хочу розповісти про новий Альянс гендерно відповідального та інклюзивного відновлення України. До  нього вже приєдналися деякі міжнародні компанії, такі як Bayer і Google. І наша мета, щоб до нього приєдналося якомога більше українських компаній.

Рік тому ми зрозуміли, що в плануванні відновлення України мало уваги приділено потребам жінок і дівчат.  Жінки-лідерки не брали участі в деяких структурах, що приймають рішення щодо відновлення. Фінансування проєктів для жінок і дівчат у процесі відновлення було дуже незначним. Але найбільше це було помітно під час конференції з питань відновлення, яка відбулася торік в Лондоні. Коли ми це побачили, вирішили, що на наступній конференції з відновлення в Берліні, ми постараємося зробити так, щоб на ній було більше уваги до потреб жінок. І ми це зробили. Завдяки активній співпраці з українським урядом, минулої осені створили платформу для гендерно-чутливого та інклюзивного відновлення», - зазначила вона.

Директорка юридичного департаменту Укргідроенерго Юлія Толчініна-Бурунська підкреслила, що чітке дотримання правових норм та стандартів щодо гендерної рівності сприяє створенню справедливих і безпечних умов праці для всіх співробітників, що, в свою чергу, підвищує ефективність та конкурентоспроможність компанії. Вона також відзначила важливість інтеграції гендерних підходів у всі юридичні процеси та політики компанії, що дозволяє забезпечити систематичний і всебічний підхід до досягнення гендерної рівності.

«Обмін досвідом є ключовим елементом для успішного впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs). Ми в Укргідроенерго переконані, що співпраця з міжнародними організаціями, такими як ООН Жінки, надає нам можливість вивчати найкращі світові практики і адаптувати їх до нашого локального контексту. Це не лише допомагає удосконалювати наші власні процеси та політики, але й сприяє підвищенню загальної ефективності та конкурентоспроможності. Ми готові ділитися нашим досвідом і вчитися у наших партнерів, адже тільки разом ми зможемо досягти справжньої гендерної рівності та створити інклюзивне суспільство для всіх», - зазначила вона.

Під час воркшопу також йшлося про успішні кейси з впровадження WEPs в Україні. Зокрема, D&I coordinator в компанії Intellias Марина Дудник поділилася досвідом впровадження принципів WEPs у щоденну роботу та культуру компанії, а програмна менеджерка проєкту Reskilling Ukraine Єва Татарова розповіла про можливості перекваліфікації жінок у водійок вантажівок.

Воркшоп дав можливість учасникам дізнатися більше про стратегії та інструменти для зміцнення гендерної рівності у всіх аспектах діяльності компаній та організацій, що сприяє створенню інклюзивного робочого середовища та підтримки жінок у період кризи. Партнерська підтримка ООН Жінки в Україні допомогла зробити воркшоп ефективним майданчиком для обміну знаннями та досвідом, що сприятиме подальшому впровадженню WEPs в Україні.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: