Все буде Україна!

Кабінет Міністрів підтримав внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії

Кабінет Міністрів підтримав внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії

05-08-2020
5 серпня 2020 року на засіданні Уряду внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 року № 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії».

Запропоновані зміни розроблено Міністерством енергетики України спільно з НКРЕКП на виконання рішення Антикризового енергетичного штабу.

«Ми продовжуємо вирішувати кризову ситуацію в енергетиці та робимо все, аби збалансувати ринок та вирівняти ситуацію. І сьогодні у цьому напрямку ми зробимо надзвичайно важливий крок. Мова йде про постанову, в якій формується новий механізм ПСО на ринку електроенергії», - зазначив на початку засідання Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У запропонованому проєкті постанови пропонується внести певні зміни задля регулювання недоліків чинного механізму ПСО, покращення фінансової ситуації учасників ринку, на яких покладено спеціальні обов’язки, та покращення рівнів розрахунків зі всіма учасниками ринку.

«Завдяки реалізації запропонованим проєктом змін буде збільшено обсяг електричної енергії, яку Енергоатом та Укргідроенерго зможуть реалізовувати за двосторонніми договорами та на інших сегментах ринку. Це дозволить покращити фінансову ситуацію зазначених державних підприємств, зменшити профіцит електричної енергії на ринку на добу наперед й обсяги небалансів електричної енергії та покращити фінансовий стан державного підприємства «Гарантований покупець», - підкреслила т.в.о. Міністра енергетики.

Ольга Буславець повідомила, що у Міністерстві енергетики було проведено низку нарад щодо розгляду можливостей збалансування роботи Енергоатому та Укргідроенерго в умовах реалізації зазначеного проєкту постанови. Так, за результатами зустрічей Енергоатомом, Укргідроенерго та регулятором було підтверджено розрахунками щодо фінансової стабільності підприємств, у разі реалізації зазначеного механізму.

Варто зазначити, що Укргідроенерго – соціально відповідальна компанія. Реалізація стратегії соціальної відповідальності Товариства передбачає збільшення внеску Укргідроенерго в сталий розвиток суспільства, зокрема в його соціальній та економічній сферах. Відтак, Укргідроенерго забезпечуватиме стабільне тарифоутворення заради підтримки добробуту населення України та забезпечення енергоефективності та енергонезалежності нашої держави.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Ігор Сирота: на державному рівні поки що немає комплексного підходу до енергетики

В Кабміні обговорили програму стану виконання антикризових заходів в енергетиці

Поділитися: