Все буде Україна!

На Дніпровській ГЕС розпочато роботи зі збирання статора генератора

На Дніпровській ГЕС розпочато роботи зі збирання статора генератора

04-08-2020
На початку липня на Дніпровській ГЕС підрядною організацією Andritz Hydro розпочато роботи зі збирання статора генератора у кільце безпосередньо на території гідроелектростанції.

Наразі здійснюється монтаж стрижнів статора та проводяться підготовчі роботи до пайки стрижнів обмотки статора. Зокрема, вже змонтовано нижні стрижні обмотки статора.

Роботи з монтажу статора генератора планується завершити за 3,5 місяці.

Нагадаємо, на Дніпровський ГЕС тривають роботи із реконструкції гідроагрегатів в рамках проєкту «ГЕС Укргідроенерго. Реконструкція. ІІ черга. Коригування», затвердженого Кабінетом Міністрів України у грудні 2016 року.

Так, в рамках реалізації проєкту в ході проведення тендеру по заміні 3-х агрегатів ГЕС-1 перемогла австрійська компанія «Andritz Hydro», яка є одним із провідних світових постачальників обладнання для електростанцій.

Впродовж 2019 та І півріччя 2020 років проводилися роботи з реконструкції гідроагрегатів №2 та №3. Зокрема, проведено обстеження їх проточних частин та виконано лікування бетону. Окрім того, відновлено облицювання водоводу, спіральної камери та відсмоктувальної труби гідроагрегату №3. Загалом, реконструкція даних гідроагрегатів дозволить збільшити встановлену потужність станції на 17 МВт.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Історія Дніпровської ГЕС: проєктування, будівництво, відновлення та сьогодення

Віктор Кучер: Переїзд через греблю ДніпроГЕС руйнується через недотримання вагового режиму

Фотогалерея

Поділитися: