Все буде Україна!

Кабмін оприлюднив зміни до Положення про покладення спеціальних зобов’язань на учасників ринку електричної енергії

Кабмін оприлюднив зміни до Положення про покладення спеціальних зобов’язань на учасників ринку електричної енергії

Офіційно
19-06-2019
Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №483 від 5 червня про покладання публічних спецзобов'язань (PSO) з постачання електроенергії для потреб населення з 1 липня 2019 року.

Відповідні зміни оприлюднено на сайті Уряду.

Згідно з документом, Енергоатом і Укргідроенерго продаватимуть електроенергію за граничними цінами по двостороннім договорам, укладеним на електронних аукціонах. Купувати її будуть гарантований покупець (держпідприємство, що створюють на базі Енергоринку), оператори систем розподілу електричної енергії та оператор системи передачі електроенергії за граничними цінами на електричну енергію. Гранична ціна визначається як середньозважена фактична ціна на електричну енергію, вироблену відповідним виробником у квітні — травні 2019 року.

В документі зазначається, що виробники електроенергії зобов’язані здійснювати продаж на електронних аукціонах в установленому законодавством порядку електричної енергії гарантованому покупцю в обсягах, заявлених гарантованим покупцем, але не більш як 75 відсотків обсягу відпуску електричної енергії, виробленої на атомних електростанціях, та не більш як 20 відсотків обсягу відпуску електричної енергії, виробленої на гідроелектростанціях.

Нагадаємо, 5 червня Кабінет Міністрів України затвердив Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії. Положення визначає обсяг та умови виконання спеціальних обов'язків суб'єктами ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електроенергії. Спеціальні обов'язки покладаються на Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та Приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго».

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: