Все буде Україна!

Каховська ГЕС долучилась до дня самоврядування у Новокаховському ліцеї

Каховська ГЕС долучилась до дня самоврядування у Новокаховському ліцеї

10-03-2020
Для учнів 10-Б класу техніко-економічного ліцею урок знайомства з гідроенергетикою провела фахівець Каховської ГЕС Олена Бегунова.

Раз на рік ліцей влаштовує день самоврядування, коли замість вчителів заняття проводять батьки учнів. Під час уроку діти дізналися про історію будівництва Каховської гідроелектростанції, що тісно переплітається зі становленням та розвитком міста Нова Каховка. Альбоми з історичними фотографіями дозволили зазирнути в минуле, а сучасні відео – дізнатися про сьогодення.

Цікаво ліцеїстам було ознайомитися з принципом роботи ГЕС, їх важливою роллю в об’єднаній енергетичній системі України. Під час бесіди учні отримали відповіді на такі запитання: які професії найбільше затребувані в гідроенергетиці? скільки людей працює на станції сьогодні? скільки гідроелектростанцій на Дніпрі? в якій послідовності вони будувались? як, ким і навіщо регулюється робота водосховищ Дніпровського каскаду? Також діти дізнались про значення будівництва Каховської ГЕС-2.

Наприкінці уроку фахівець провела тест-опитування: учні, які уважно слухали і правильно відповіли на запитання, отримали пам’ятні сувеніри, а також запрошення на екскурсію електростанцією.

Варто відзначити, що екскурсії на філіях Укргідроенерго для організованих груп проводяться безкоштовно за попередньо поданою заявкою. Контакти для запиту організації екскурсії можна знайти за посиланням.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: