Все буде Україна!

Укргідроенерго підтримує збереження та відтворення природних екосистем Дністра

Укргідроенерго підтримує збереження та відтворення природних екосистем Дністра

10-03-2020
Дністер є однією з небагатьох річок, де збереглись популяції стерляді, вирезуба, рибця та інших рідкісних видів аборигенних риб і які підлягають особливій охороні, оскільки включені до Європейського червоного списку, Червоної книги України та охороняються Бернською конвенцією.

Вилов риби, швидкі темпи урбанізації, забруднення середовища та чутливість умов відтворення призвели до виснаження рибних ресурсів Дністра, включаючи Дністровське водосховище.

В рамках будівництва Дністровської ГАЕС Укргідроенерго у лютому 2020 року підтримало ініціативу Державного агентства рибного господарства України щодо можливої участі у будівництві рибоводного заводу з відтворення аборигенних видів риб з подальшим їх вселенням до Дністровського водосховища.

Розуміючи важливість відновлення рибних популяцій, як одного із природоохоронних заходів, Товариство в проєктно-кошторисній документації будівництва Дністровської ГАЕС передбачило кошти на компенсацію втрат рибному господарству.

Нагадаємо, що стратегічним завданням компанії, є те, що кожен об’єкт гідроенергетики стане, або вже став, частиною складного комплексу гармонійної взаємодії між людиною та природою, а її діяльність має сприяти природному існуванню та відтворенню цінних видів флори та фауни.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото : Управління Державного агентства рибного господарства у Харківській області

 

Поділитися: