Все буде Україна!

Канада схвалила будівництво лінії електропередач Hertel-New York

Канада схвалила будівництво лінії електропередач Hertel-New York

31-07-2023
Канадська частина нової лінії електропередач, яка постачатиме електроенергію з об’єктів гідрогенерації до американського штату Нью-Йорк, отримала схвалення Канадського енергетичного регулятора (CER) - органу, який здійснює нагляд за міжрегіональною та міжнародною діяльністю нафтових, газових та електроенергетичних компаній.

Як повідомляє Hydro Review, цей дозвіл означає, що нарешті може розпочатися будівництво 36-мильної з'єднувальної лінії Hertel-New York, яка сполучиться з 339-мильною лінією Champlain Hudson Power Express, що наразі будується в США.

Оскільки нове з'єднання перетинатиме міжнародний кордон, лінія Hertel-New York повинна була пройти оцінку комісії CER. Це рішення було прийнято після 16-місячного процесу екологічної оцінки і тривалої співпраці між провінційним комунальним підприємством Hydro-Québec і громадами, яких торкнеться проєкт.

Проєкт Hertel-New York передбачає будівництво лінії електропередач довжиною 36 миль між підстанцією Hertel в Ла-Прері та точкою з'єднання в Рів'єр-Рішельє на канадсько-американському кордоні. Це дозволить постачати чисту електроенергію з води, вироблену Hydro-Québec, до Нью-Йорка, що, в свою чергу, сприятиме скороченню викидів вуглекислого газу в місті приблизно на 3,9 млн тон на рік.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: CTV News MONTREAL

Поділитися: