Все буде Україна!

Вадим Медьєши: Цієї зими легше не буде згідно з прогнозом, тому посилено готуємось

Вадим Медьєши: Цієї зими легше не буде згідно з прогнозом, тому посилено готуємось

01-08-2023
Позаду перше півріччя 2023 року. Яким воно було для Середньодніпровської ГЕС та як гідроенергетики готуються  до наступного ОЗП розповідає директор станції Вадим Медьєши.

- Попри всі виклики та нештатні ситуації гідроелектростанція працює згідно  з диспетчерським графіком та виконує всі покладені на неї зобов’язання з регулювання частоти і потужності в Об’єднаній енергосистемі України. Планові показники виробітку електричної енергії за перше півріччя перевиконані у два рази. Такому виробітку сприяли зимовий паводок та рекордне весняне водопілля.

Наразі на станції, з залученням підрядних організацій, активно готуємось до роботи під час проходження ОЗП 2023–2024. Продовжуємо ремонти та реконструкцію обладнання. Зокрема, замінюємо застаріле, яке відпрацювало вже 60 років, а саме щити агрегатних власних потреб одного з блоків ГЕС. Для надійної роботи електрообладнання та для запобігання системним аваріям, з якими ми зіткнулися минулої зими, розпочато реалізацію проєкту з резервування власних потреб при посадці на «0». Також триває перевірка та ремонт гідротехнічних споруд. Літо - завжди гаряча пора для гідроенергетиків, тож посилено працюємо.

Мабуть, всі енергетики розуміють, що на їх плечі під час проходження осінньо-зимового періоду лягає ще більше відповідальності за надійність роботи енергосистеми. Ми всі памʼятаємо минулі осінь та зиму. Цього року, згідно з прогнозом, легше не буде, тому готуємось. 

Тримаємо стрій разом!

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Поділитися: