Все буде Україна!

Канівській ГЕС 45 років!

Канівській ГЕС 45 років!

04-11-2017
4 листопада виповнюється рівно 45 років з дня пуску в мережу першого гідроагрегату на Канівській гідроелектростанції.

Цікаво, що вже за 3 роки,  у 1975-му, на станції ввели останній 24-й гідроагрегат.

Особливостями Канівської ГЕС є встановлення на ній горизонтальних капсульних гідроагрегатів і суміщення споруди ГЕС з водоскидними спорудами, що дозволило відмовитись від спорудження водозливної греблі.

На сьогодні  Канівська ГЕС складається із 24 горизонтально-капсульних гідроагрегатів, а її сумарна встановлена потужність сягає 482,5 МВт. Канівська ГЕС – низьконапірна станція. Загальна довжина напірного фронту споруд гідровузла – 16,7 км, пропускна спроможність – 19300 м³/сек при напорі 7,2 м. Будівля Канівської ГЕС конструктивно складається з 6-ти агрегатних блоків (4 гідроагрегати в кожному) та з 2-х розподільчих підстанцій, напругою 110 і 330 кВ. Середньорічний виробіток електроенергії Канівської ГЕС – 972 млн кВт. год при напорах 7,4 - 11м.

На станції працює колектив, що складається з висококваліфікованих кадрів стратегічної для країни галузі - енергетики. Це фахівці, котрі володіють великим багажем знань і здатні приймати новітні технологічні рішення для побудови, управління та захисту енергомереж, автоматизації енергетичних підприємств. Тож вітаємо колектив Канівської ГЕС із 45-річчям! Бажаємо миру, добра, злагоди, міцного здоров’я та успіхів у професійній діяльності!

Поділитися: