Все буде Україна!

Грандіозний марафон Zaporizhstal Half Marathoh відбувся у Запоріжжі

Грандіозний марафон Zaporizhstal Half Marathoh відбувся у Запоріжжі

06-11-2017
1500 учасників з 29 міст України та 8 зарубіжних країн пробігли по мостовому переходу ДніпроГЕСу

У забігу взяли участь півтори тисячі любителів бігу, серед яких були, як професійні атлети, ультрамарафонці, переможці Київського марафону і Львівського напівмарафону, так і всі бажаючі. В марафоні взяли участь також представники Польші, Турції, США та інших держав.

"Це історична подія. Я сподіваюся, що такі заходи стануть щорічними. Хочу побажати успіху всім марафонцям. Біжіть в своє задоволення!", - побажав на старті генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черницький.

Маршрут головної дистанції, 21,0975 км, пролягав вздовж знакових місць Запоріжжя та включав три мости, що поєднують “зелені” зони міста з сучасними промисловими районами. Для учасників з інших міст це б чудовий шанс познайомитися із Запоріжжям, його мальовничими куточками, відкрити для себе славнозвісну Хортицю та легендарний індустріальний ДніпроГЕС з нового ракурсу. 

Учасники марафону пробігли по проспекту Соборний, по мостовому переходу греблі Дніпровської ГЕС, по Хортиці, через міст Хортиці на лівий берег та по Набережній. Під час проведення марафону на мостовому переході греблі Дніпровської ГЕС був організований реверсний рух. 

Переможцем запорізького напівмарафону став уродженець Сумщини, а нині атлет з Дніпра Артем Казбан. Марафонець завоював «золото» на головній дистанції. Його результат становить 1 годину 5 хвилин.

Поділитися: