Все буде Україна!

Канівську ГЕС облаштовують автоматизованою системою фізичного захисту

Канівську ГЕС облаштовують автоматизованою системою фізичного захисту

03-02-2021
Високий рівень терористичних загроз для об’єктів Укргідроенерго зобов’язує Товариство систематично проводити заходи, спрямовані на усунення передумов терористичних посягань.

Діяльність компанії в цьому напрямку планується та реалізовується із використанням передового світового досвіду з охорони об’єктів критичної інфраструктури.

На сьогодні визначено найвразливіші елементи ГЕС і ГАЕС, виходячи з чого Укргідроенерго реалізує інвестиційні проєкти зі створення на них систем антитерористичного захисту та вдосконалення режиму охорони. Одним із перспективних інвестиційних проєктів визначено облаштування всіх станцій компанії автоматизованими системами фізичного захисту.   

Зокрема, в 2020 році Товариством було завершено будівельно-монтажні роботи з облаштування Канівської ГЕС автоматизованою системою фізичного захисту.

Завдання системи - своєчасно виявити та попередити несанкціоноване проникнення сторонніх осіб до  забороненої зони з метою недопущення скоєння терористичного акту та будь-якого іншого суспільно небезпечного діяння. Система на апаратно-програмному рівні здійснює управління пристроями інженерних систем захисту станції, які дозволяють за допомогою цілодобового відеоспостереження, а також контролю та управління доступом, отримувати об’єктивну інформацію про події, які відбуваються на об’єкті, й здійснювати контроль потрапляння до охоронної зони. Система також виконує функцію автоматичного виявлення спроб проникнення на територію забороненої зони. Вся інформація у реальному часі надається оператору для відображення стану всього об’єкту.

Результатом впровадження автоматизованої системи фізичного захисту на Канівській ГЕС  стане своєчасне  виявлення, оперативне реагування, недопущення та попередження порушень периметру забороненої зони, внутрішньооб’єктового і пропускного режимів відомчою воєнізованою охороною.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Канівська ГЕС: реконструкція блоку № 4 триває 

Вісім цікавих фактів про Канівську ГЕС 

Канівська ГЕС: на шляху до екологічно чистого виробництва

 

Поділитися: