Все буде Україна!

Канівська ГЕС: реконструкція блоку № 4 триває

Канівська ГЕС: реконструкція блоку № 4 триває

23-07-2020
На Канівській ГЕС в рамках робіт з реконструкції блоку № 4 відбулось перенесення та встановлення блочного трансформатора Т-4 для подальшого його монтажу та проведення пусконалагоджувальних робіт.

Вага трансформатора  складає 105 т, а його потужність - 90 000 кВ*А.

«Даний трансформатор є важливою складовою частиною у підготовці до введення в роботу гідроагрегатів № 14, №15 та №16, а в найближчому майбутньому і №13» - наголосив головний інженер філії «Канівська ГЕС» Укргідроенерго Володимир Пшеничний.

На станцію трансформатор був доставлений  4-го квітня компанією «ATEF GROUP OF COMPANIES» LLC.

Роботи з реконструкції виконуються в рамках проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій», який співфінансується Європейським банком реконструкції  та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Довідка:  ІІ-й етап реконструкції Канівської ГЕС розпочато у 2006 році й планується завершити до 2023 року. У 2019 році виведено в реконструкцію п’ять гідроагрегатів, чотири з яких  входять до блоку №4 та один агрегат до блоку № 5. Зокрема, під час реконструкції буде замінене силове та допоміжне обладнання блоків №4, 5 та щитів 0,4 кВ власних потреб відкритого розподільчого пристрою. Після проведення всіх робіт планується збільшити сумарну потужність станції до 528 МВт.

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також: 

Канівська ГЕС: на шляху до екологічно чистого виробництва

Вісім цікавих фактів про Канівську ГЕС

На Канівській ГЕС продовжують реконструювати обладнання

Поділитися: