Все буде Україна!

Каскад Київських ГЕС і ГАЕС: в пріоритеті реконструкція та турбота про співробітників

Каскад Київських ГЕС і ГАЕС: в пріоритеті реконструкція та турбота про співробітників

28-12-2019
Рік, що минає, для Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС був сповнений новими здобутками та визначними подіями, зокрема, наразі впроваджуються новітні технології за контролем гідротехнічних споруд. За новими досягненнями станцій стоїть наполеглива, віддана праця та професіоналізм колективу, який є головною цінністю підприємства.

Київська ГЕС

Унікальність київського гідровузла полягає в тому, що тут вперше в практиці українського гідробудівництва будівля ГЕС була об'єднана з бетонною водозливною греблею з 20 водозливами. Київська ГЕС стала прикладом одного з найоригінальніших рішень в історії планової регуляції великої річки.

У своїй роботі станція, яка нещодавно відсвяткувала 55-річчя, забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності електромережі у Об’єднаній енергосистемі України. На сьогодні встановлена потужність Київської ГЕС – 440 МВт. За 11 місяців поточного року станцією вироблено близько 430 млн КВт*год електроенергії.

У 2019 році на київській гідроелектростанції значна увага приділялася ремонту обладнання. Згідно з графіком були проведені роботи на гідроагрегатах № 10, 16 та 18, після чого вони були введені в експлуатацію.

Впродовж 2019 року Київську ГЕС з ознайомчим візитом відвідало близько 650 осіб, серед яких школярі, студенти, колеги-енергетики з України та з-за кордону. Зокрема, у лютому на Київській ГЕС побували студенти Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), а у жовтні – представники студентської спільноти Морського політехнічного коледжу з данського міста Фредеріксгавн. Майбутні гідроенергетики змогли на власні очі побачити як народжується енергія з води, ознайомитися з особливостями роботи гідроенергетичного обладнання та дізнатися цікаві факти з історії станції.

Київська ГАЕС

Київська ГАЕС споруджена для збільшення пікової потужності в об’єднаній енергосистемі України та сприяння рівномірному навантаженню теплових й атомних станцій.

Київська ГАЕСУ 2019 році на Київській ГАЕС виконувались роботи з реконструкції гідроагрегатів № 2, 4 та 6 за кошти Європейського Інвестиційного Банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. 1 жовтня 2019 року гідроагрегат № 2 був введений у промислову експлуатацію після реконструкції. Завдяки встановленим новим турбіні та генератору приріст потужності гідроагрегату зріс на 5,8 МВт, склавши 46,8 МВт. Наразі на станції тривають роботи з реконструкції гідроагрегату № 6 та ведуться підготовчі роботи до реконструкції гідроагрегату № 4.

В грудні 2019 року міжнародні консультанти EDF (Франція) здійснили моніторинговий візит на Київську ГАЕС. Фахівці EDF, ознайомившись з ходом реконструкції гідроагрегатів на станції, висловили своє задоволення темпами та якістю виконання робіт.

Загалом, за 11 місяців поточного року Київською ГАЕС вироблено більше 130 млн КВт*год електроенергії.

Головна цінність – люди

Сьогодні на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС працює 540 співробітників. Турбота про здоров’я гідроенергетиків, комфортні умови роботи та відпочинок – пріоритет компанії. Кожен співробітник станцій соціально захищений, зокрема, може скористатися перевагами Програми добровільного медичного страхування. На філії надається матеріальна допомога особам, які народили дитину, допомога на відпочинок, на лікування, на здобуття першої вищої освіти, виплати особам з інвалідністю, непрацюючим пенсіонерам та ветеранам.

На станціях Каскаду функціонують обладнані медичні пункти, їдальні, кімнати відпочинку. Гідроенергетики та їхні діти можуть на пільгових умовах відпочивати в пансіонатах та санаторіях. Для відпочинку працівників філії діє база відпочинку «Гористе» та база для дітей «Соснова поляна».

Київська ГЕС

Крім того, розпочала дію програма «Моє робоче місце», яка передбачає підвищення комфорту працівників. Оновлюється офісна техніка, ремонтуються приміщення та будівлі. Діє програма «Навчання і розвиток працівників», в межах якої фахівці направляються на відповідні конференції, курси, семінари, тренінги та беруть участь у групах обміну досвідом.

З впевненістю – у 2020!

У жовтні 2019 року на філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» працювала Міжвідомча комісія з обстеження гідротехнічних споруд гідроелектростанцій та механічного обладнання. За результатами перевірки комісія дійшла висновку, що гідротехнічні споруди станцій знаходяться у працездатному стані, відповідають усім вимогам і можуть виконувати своє функціональне призначення у проєктних режимах.

Філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» і надалі продовжуватиме підтримувати високі енергетичні стандарти та розвивати галузь задля процвітання та гідного майбутнього народу України.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: