Все буде Україна!

Керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» здійснило робочий візит до Німеччини та Люксембургу

Керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» здійснило робочий візит до Німеччини та Люксембургу

04-10-2017
У рамках візиту до Німеччини та Люксембургу українські енергетики, на чолі із генеральним директором ПрАТ «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою, ознайомлювалися з новітніми технологіями в роботі європейської гідроенергетичної галузі. Метою поїздки було проведення низки робочих зустрічей та поглиблення відносин з європейськими підприємствами й організаціями.

У місті Кобленц (Німеччина) керівництво Укргідроенерго відвідало рибохід «Моsellum», що розташований на річці Мозель. Особливістю рибоходу є нова система, що фіксує міграцію риби на нерест за допомогою камер спостереження. Нова модель рибоходу записує як кількісні показники, зокрема, скільки риби пройшло через рибохід, так і якісні показники – приналежність до певного виду. Такого ефекту було досягнуто шляхом встановлення турбіни Каплана на 4 МВт та зменшення напору води, завдяки чому риба самостійно та безперешкодно може долати греблю. Система фіксації працює вже протягом 3-х років і показує велику продуктивність. Загальна вартість системи складає близько 8,5-10 млн доларів. Представники Укргідроенерго зацікавились новою моделлю рибоходу та обговорили можливості встановлення такого роду системи в районі річки Дністер.

В Люксембурзі на річці Ур українські енергетики ознайомилися з роботою гідроакумулюючої  електростанції Віанден, будівництво якої було розпочато ще у 1959 році, а перший гідроагрегат був введений в експлуатацію 1963-го року. ГАЕС Віанден  складається з 11 гідроагрегатів загальною потужністю 1200 МВт.

«На станції здивувало розміщення гідроагрегатів. Сьогодні на ГАЕС Віанден працюють 9 гідроагрегатів потужністю 90 МВт кожен та 2 агрегати по 200 МВт. Цікаво, що 9 агрегатів розміщено в одному машинному залі, 11-а машина в другому машзалі, а 10-й гідроагрегат взагалі знаходиться в іншому місці. Агрегати працюють в генераторному режимі та насосному з мінімальною різницею», – розповідає Ігор Сирота.

Зображення

Генеральний директор підкреслив, що водовід станції подібний до водоводу Дністровської ГАЕС. Крім того, під час відвідин Віанден енергетики дізналися, що станція має широкий попит серед туристів. Упродовж року ГАЕС відвідують близько 20 тисяч екскурсантів, і це не зважаючи на розміщення великої кількості конкурентно привабливих та цікавих туристичних об’єктів неподалік від станції.

Також у Люксембурзі відбулася зустріч з представниками Європейського інвестиційного банку. На перемовинах Ігор Сирота презентував основні засади діяльності Укргідроенерго європейським колегам, розповів про роль гідроенергетики у загальному балансі енергетичної системи України, а також про напрямки перспективного розвитку компанії. В тому числі сторони поспілкувались щодо визначення пріоритетних напрямків залучення іноземних інвестицій в енергетику нашої держави у найближчі роки, зокрема, з точки зору модернізації та підвищення ефективності роботи гідроенергетичних об’єктів Товариства.

Крім того, пройшли зустрічі в офісі компанії GIZ (м. Ешборн), відбувся візит до компанії «Merck», де члени делегації вивчали використання модульних комплексів в будівництві. В місті Франкфурт пройшла зустріч з керівництвом Промислової машинобудівної спілки (VDMA). Відбулася також презентація спільних проектів в Україні та Східній Європі. В офісі Австрійського торгового представництва в  м. Франкфурт також пройшла презентація дизайн-концептів компанії VISUEL.

Насичений робочий візит значно поглибив відносини між європейськими підприємствами та організаціями й Укргідроенерго, сприяв підтримці професійних контактів, допоміг ознайомитися із останніми тенденціями розвитку гідроенергетики у Німеччині та Люксембурзі та перейняти досвід колег задля впровадження інноваційних систем в українській енергетичній системі.

Зображення

Більше фото візиту переглядайте у нашій фотогалереї за посиланням

 

Поділитися: