Все буде Україна!

Керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» здійснило робочий візит на Дністровські ГЕС та ГАЕС

Керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» здійснило робочий візит на Дністровські ГЕС та ГАЕС

25-07-2017
З 20 до 21 липня керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» на чолі із генеральним директором Ігорем Сиротою здійснили робочий візит на філії «Дністровська ГЕС» та «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС».

Основною метою візиту стало вивчення поточного стану справ щодо виробничої та фінансово-господарської діяльності на станціях. У ході візиту були вирішені проблемні питання, пов’язані із здійсненням виробничої діяльності.

Також в рамках візиту відбувся прес-тур Дністровською ГАЕС для журналістів провідних ЗМІ України. Участь у заході взяли кореспонденти таких засобів масової інформації, як: «Уніан», «Укрінформ», «Ділова столиця», «Інтерфакс», «Бізнес Цензор», «Укрновини», «Дело», «Realist» та «MIND».

Під час екскурсії журналісти здійснили об’їзд дамбою верхньої водойми та дізналися про основні показники, зокрема що корисний об’єм води складає  32,7 млн м³, довжина водойми 3000 м, а загальна довжина огороджувальних дамб сягає позначки 7300 м. Також кореспондентів було ознайомлено із деталями історії спорудження станції, основними техніко-економічними показниками за план-схемами та аксонометрією споруд на оглядовому майданчику.

Продовжилась екскурсія оглядом машинного залу та головного щита управління.

Після детальної екскурсії станцією відбулася прес-конференція з генеральним директором ПрАТ «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою. Журналісти ставили чимало питань керівнику Товариства, зокрема термінів введення в експлуатацію 5, 6 і 7 гідроагрегатів на Дністровській ГАЕС:

«П’ятий, шостий і сьомий гідроагрегати будуть нового типу і значно відрізнятимуться від перших чотирьох. Їх потужність сягатиме 250 МВт у генераторному та 260 у насосному режимі. Після введення в експлуатацію усіх 7 гідроагрегатів Дністровська ГАЕС буде найбільшою у Європі. Її потужність становитиме близько 2100 МВт», – відзначив Ігор Сирота.

Під час прес-конференції генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго»  розповів про плани щодо розвитку сонячних електростанцій на території філій Товариства:

«На сьогодні ми розробляємо техніко-економічне обґрунтування проекту по встановленню сонячних панелей на 60-80МВт. Поки ще не вирішено на якій із філій буде реалізовано даний проект. Однак ми не виключаємо варіант розміщення об’єктів сонячної генерації на території Дністровської ГАЕС».

На заході кореспонденти також цікавилися питаннями щодо кредитування, демаркації кордону та угоді з Молдовою, програмою розвитку гідроенергетики до 2026 року, питанням співпраці з міжнародними компаніями у галузі гідроенергетики. Ігор Сирота наводив чимало прикладів розвитку гідроакумулюючих електростанцій закордоном, акцентуючи увагу на залученні закордонного досвіду в питаннях екології для майбутньої розбудови об’єктів енергосистеми України.

Наприкінці зустрічі директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота урочисто вручив Ігорю Сироті диплом про присвоєння звання «Почесний громадянин міста» Новодністровська та нагрудний знак, які напередодні з нагоди Дня міста Новодністровська було передано для генерального директора Товариства.

 

Поділитися: