Все буде Україна!

Хімія гідроенергетики 

Хімія гідроенергетики 

05-09-2024
Уге
Марина Терещенко, інженер-лаборант з майже 20-річним досвідом. Фахівчиня стежить за якістю масла на Середньодніпровській ГЕС. 

На гідроелектростанції Марина відповідає за контроль якості трансформаторного та турбінного масла, проводячи безліч важливих досліджень. Один з них – аналіз розчинених газів у трансформаторному маслі, що допомагає вчасно виявляти можливі несправності обладнання. 

Ця робота потребує не тільки знань, але й великої уваги до деталей, і Марина з гордістю каже, що любить свою роботу та пишається справою, якою займається:

«Любов до хімії у мене з’явилася ще зі шкільної парти. Тому вибір моєї професії у майбутньому був очевидним, - розповідає фахівчиня. - На станцію я вже прийшла працювати з доволі серйозним багажем знань та умінь у галузі хімії, бо до цього працювала  в хімічній лабораторії на одному великому державному підприємстві».

Окрім професійної діяльності, Марина має чудове хобі – вишивання бісером. У її гардеробі вже є близько десятка сучасних вишиванок та суконь, які вона створила. Вишивання приносить їй велике задоволення, і на День вишиванки Марина завжди намагається одягнути нову сорочку, зроблену своїми руками.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Поділитися: