Все буде Україна!

Кременчуцька ГЕС: продовжуємо роботи в рамках проєкту реконструкції ІІ черги

Кременчуцька ГЕС: продовжуємо роботи в рамках проєкту реконструкції ІІ черги

31-05-2021
В рамках реалізації проєкту «Реконструкція. ІІ черга», який триває з 2006 року, на ГЕС в Світловодську модернізовано вже 5 гідроагрегатів. Це дало змогу значно збільшити потужність станції і покращити безпечну експлуатацію гідровузла.

Нині ж на КремГЕС продовжується реконструкція  гідроагрегату №4.

«В рамках проєкту, який фінансується за кошти ЄБРР та ЄІБ, вже виконано вагомий об'єм технічних  робіт, – розповідає заступник директора Кременчуцької ГЕС Роман Петров. – Так, завершено бетонування закамерного простору. Триває неруйнівний контроль зварних з'єднань та процес піскоструменевої обробки верхнього, нижнього кілець та статора турбіни. На монтажному майданчику розпочато процес складання робочого колеса агрегату. Також тривають роботи із заміни насосів МНУ (масло-напірної установки – ред.) та реконструкції основних і резервних захистів лінії Л215 / 330 кВ».

Також заступник директора додає, що розпочато роботи щодо заміни обладнання каналізаційної насосної станції в будівлі ГЕС. Разом з тим завершено роботи з реконструкції зовнішніх мереж господарсько-питного водопостачання з обігрівом труб у сантехнічному переході.

«Наразі можна говорити і про завершення будівельно-монтажних робіт з реконструкції напірно-каналізаційного колектору», – резюмує Роман Петров.

Гідроенергетики разом з підрядними організаціями продовжують роботи щодо модернізації гідросилового та гідромеханічного обладнання гідроелектростанції в рамках реалізації проєкту реконструкції. Колектив Кременчуцької ГЕС докладає максимум зусиль, аби роботи з реконструкції обладнання проводились якісно і згідно з графіком.  

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Читайте також:

Заступник директора Кременчуцької ГЕС Роман Петров: «Успішна реалізація проєкту з реконструкції обладнання залежить, передусім, від злагодженості роботи усіх підрозділів»

Реконструкція Канівської ГЕС триває: 3 гідроагрегати вже на завершальному етапі

На Середньодніпровській ГЕС триває реконструкція гідроагрегатів

 

Поділитися: