Все буде Україна!

Реконструкція Канівської ГЕС триває: 3 гідроагрегати вже на завершальному етапі

Реконструкція Канівської ГЕС триває: 3 гідроагрегати вже на завершальному етапі

27-05-2021
Впродовж багатьох років Укргідроенерго проводить масштабну реконструкцію та модернізацію обладнання на своїх філіях, метою якої є підвищення сумарної встановленої потужності станцій, надійності їх роботи та терміну експлуатації обладнання, а також мінімізація впливу на довкілля.

Наразі триває реконструкція і на Канівській ГЕС.

«Під час реконструкції вже багато чого зроблено, є неабиякий прогрес щодо виконання робіт, в плані комунікації підрядних організацій та заводів, що постачають обладнання та запчастини, –  розповідає заступник директора Канівської ГЕС Олександр Жорновий. –  Сьогодні нам є чим пишатися: три гідроагрегати вже на завершальному етапі реконструкції. Розпочато дослідну експлуатацію гідроагрегату № 14, гідроагрегат працює в мережі  згідно з графіком навантажень під контролем оперативної служби та підрядних організацій. Щодо гідроагрегату  №16, то після підписання всіх актів готовності, він теж буде включений в мережу. Також нині на гідроагрегаті № 15 проводять пусконалагоджувальні роботи та випробування».

А директор філії Василь Гринь підкреслює, що в планах після завершення реконструкції збільшення потужності:

«Реконструкція дасть можливість збільшити потужність Канівської ГЕС до 524 МВт, тож ми докладаємо максимум зусиль для досягнення поставленої мети!»

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також:

Начальник служби охорони праці Канівської ГЕС Сергій Півень: «Станція стала для мене не лише місцем роботи, а й другою домівкою»

Олександр Жорновий: «Реконструкція Канівської ГЕС дозволить збільшити її потужність до 524 МВт»

Канівську ГЕС облаштовують автоматизованою системою фізичного захисту

Поділитися: