Все буде Україна!

Кременчуцька ГЕС здійснює роботу відповідно до встановлених режимів

Кременчуцька ГЕС здійснює роботу відповідно до встановлених режимів

29-06-2021
Нещодавно у одному з регіональних ЗМІ з’явилась інформація щодо негативного впливу роботи Кременчуцької ГЕС на берегоукріплення та підвищення відмітки рівня водосховища.

Зазначимо, що режими роботи Кременчуцького водосховища визначається Міжвідомчою комісією по узгодженню режимів роботи дніпровських водосховищ відповідно до Правил експлуатації водосховищ Дніпровського каскаду.

Відповідно до цих Правил експлуатації рівень води в Кременчуцькому водосховищі не може підніматися вище 82,4 м (форсований рівень), а не 81,0 м, як було зазначено у ЗМІ. Такий рівень може періодично виникати під час ведення режиму і роботи водосховищ при великому паводку або інших умовах.

«Берегоукріплення по всім водосховищам, в тому числі і Кременчуцького, повинні виконуватись  з урахуванням позначки 82,4 м. Тобто всі захисні дамби, споруди, повинні бути спроєктовані відповідно до цієї позначки. Також зазначу, що руйнування берегів відбувається не за рахунок режиму роботи Кременчуцького водосховища, а через відсутність належного фінансування для проведення таких робіт», – зазначає головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський.

Також головний інженер заначив, що якщо роботи з берегоукріплення плануються проводити, то Міжвідомча комісія та ПрАТ «Укргідроенерго» мають бути завчасно попереджені, з метою встановлення на Кременчуцькому водосховищі відповідного режиму для спрацювання до необхідної позначки для можливості виконання необхідних робіт.

Зауважимо, Кременчуцька гідроелектростанція постійно демонструє свою участь у суспільному житті громади, на території якої розташована станція. Станція є бюджетоутворюючим підприємством, тільки за 5 місяців 2021 року до бюджету сплачено податків на суму 26 млн.764 тис. грн. (державний бюджет – 22млн.409тис., міський бюджет – 4 млн. 255 тис. грн.). Крім того ЄСВ – 7 млн. 672 тис.грн.

Великої уваги філія приділяє соціальному аспекту співпраці з громадою. Колектив взяв на себе зобов'язання щодо благоустрою Набережної міста – головного місця відпочинку містян та гостей. Силами працівників станції збудовано літній концертний майданчик, забезпечено освітлення території, систематично проводяться суботники, вивозиться сміття. Гідроенергетики піклуються і про належний стан дамби Кременчуцької ГЕС: прибирання території, покоси трави, контроль за станом дорожнього покриття. Також Гідроенергетики є активними учасниками соціально-культурного життя територіальної громади: беруть участь у роботі з громадськими організаціями, виходять з ініціативами щодо допомоги за різними напрямками.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: