Все буде Україна!

Кременчуцька ГЕС – у новому році зусилля спрямовуємо на безпечну експлуатацію обладнання

Кременчуцька ГЕС – у новому році зусилля спрямовуємо на безпечну експлуатацію обладнання

26-01-2024
Кременчуцька ГЕС
Попри всі виклики і нештатні ситуації гідроенергетики Кременчуцької ГЕС продовжують виконувати покладені на них зобов'язання щодо подовження експлуатації гідротехнічного та електричного обладнання.

На філії на фінішному етапі  роботи з відновлення генерацій, які було втрачено після ракетних обстрілів.

«Ми приклали максимум зусиль аби відновити зруйноване задля стабільної і безпечної роботи станції. Завдання, які ми ставили у 2023 році щодо відновлення обладнання виконано», - зазначає головний інженер станції  Анатолій Лоєнко.

За словами головного інженера, за допомогою фахівців підрядних організацій розширено можливості власних потреб станції.

Згідно інвестиційної програми на Кременчуцькій ГЕС виконуються роботи з реконструкції ІІ черги.

Зокрема, тривають роботи із заміни генераторного вимикача на одному з гідроагретів. У співпраці з підрядниками ведуться роботи з реконструкції на ВРП по заміні високочастотного тракту захистів.

Гідроенергетиками приділяється значна увага заходам з дотримання обладнання у належному стані. Виконуються поточні та капітальні ремонти, регламентні роботи допоміжного обладнання згідно графіка. Весь комплекс робіт спеціалісти спрямовують на подовження ресурсу гідрообладнання та покращення його функціонування.

Враховуючи особливості минулорічного проходження весняного водопілля, на станції проводяться заходи, які дозволять забезпечити сталу роботу навесні в плані балансування енергосистеми країни.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Фотогалерея
Кременчуцька ГЕС

Поділитися: