Все буде Україна!

Забезпечення якісними засобами звʼязку на гідроелектростанціях - важлива складова роботи ГЕС

Забезпечення якісними засобами звʼязку на гідроелектростанціях - важлива складова роботи ГЕС

26-01-2024
Шварковсь
У сучасному світі неможливо уявити будь-яку сферу діяльності без налагодженого зв’язку. На Дністровській ГЕС за цей напрямок роботи відповідає Володимир Шкварковський. Фахівець працює на станції понад 32 роки.

Будучи ще студентом вишу Володимир влаштувався на станцію електромонтером диспетчерського устаткування та телеавтоматики. Нині він провідний інженер групи зв’язку Служби релейного захисту, автоматики та зв’язку.

Одним із основних критеріїв для такої роботи є точний образ мислення. Адже без роботи на відповідній апаратурі цю професію неможливо уявити взагалі.

«З початком війни безперебійна робота засобів зв’язку, систем раннього виявлення загроз, пожежної сигналізації та оповіщення є надважливою складовою безперебійної роботи на об’єкті критичної інфраструктури, – зазначає Володимир Шкварковський. - Мені подобається процес технічного творення, особливо того, що  приносить людям зручність і радість у користуванні, тим більше  коли це щось нове, ще не освоєне і його потрібно не тільки змотувати і запустити в роботу, але й перед тим досконало вивчити самому».

Володимир брав участь у впровадженні таких важливих систем, як автоматизована система раннього виявлення загроз та оповіщення, пожежної та охоронної сигналізації, радіозв’язку, реконструкції телекомунікаційної мережі.

Крім роботи має багато цікавих захоплень - бджолярство, туризм, риболовля, а нещодавно захопився ще й їздою на велосипеді на великі відстані, поки що від 100 до 150 кілометрів. Але планує надалі тренуватись та збільшувати їх.

Разом з дружиною, яка до речі, працює на Дністровській ГЕС лаборантом хімічного аналізу, виховали  двох синів. 

За особистий вклад у стабільну роботу Дністровської ГЕС Володимир неодноразово отримував грамоти від філії, компанії, органів місцевого самоврядування. У 2017 році був нагороджений Подякою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

До Дня Енергетика минулого року Володимира нагороджено Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України. Колеги щиро вітають з нагородою і бажають подальших успіхів у роботі, а також миру нам усім і перемоги.

Пресслужба Дністровської ГЕС

Поділитися: