Все буде Україна!

В Укргідроенерго успішно реалізують проєкти відновлення втрачених потужностей

В Укргідроенерго успішно реалізують проєкти відновлення втрачених потужностей

31-01-2024
Uhe
Про це зазначив заступник генерального директора Укргідроенерго Богдан Сухецький під час Energy Security Forum «Підсумки роботи держави та бізнесу в секторі енергетики у 2023 році».

«Для Укргідроенерго 2023 рік, як і для всіх енергетичних компаній був роком викликів. Ми зазнали понад півсотні ракетних влучань в нашу інфраструктуру. Найбільшими втратами стали втрати на фронті шести наших співробітників та підрив окупантами Каховської ГЕС, - зазначив під час форуму Богдан Сухецький. - Та попри все ми успішно реалізуємо проєкти по відновленню втрачених потужностей. Зокрема, уже відновлено понад 1500 МВт. Також вчасно та в повному обсязі сплачуємо податки до держбюджету та компенсуємо різницю між ринковою вартістю електроенергії й вартістю доступної електроенергії для побутових споживачів. За 2023 рік ПСО склало майже 24 млрд грн.  Для порівняння, у  2022 рік ця сума складала 17 млрд грн».

Учасники форуму також обговорили стратегічні напрямки розвитку енергетичного сектору, з акцентом на гідроенергетику, електроенергетику, газовий сектор, сферу відновлюваних джерел енергії та питання енергоефективності.

Пресслужба Укргідроенерго 

Поділитися: