Все буде Україна!

Литовські дипломати ознайомились з роботою українських ГЕС в умовах війни

Литовські дипломати ознайомились з роботою українських ГЕС в умовах війни

16-09-2024
Уге
Делегація на чолі з міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом, відвідала одну із станцій Укргідроенерго.

Під час візиту дипломати ознайомилася з поточним станом об'єкту, системами його захисту та заходами безпеки, що були впроваджені після атак. Також члени делегації мали можливість дізнатися більше про функціонування станції в умовах підвищеної загрози.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив свою підтримку українському народу та заявив про готовність Литви сприяти відновленню об’єктів критичної інфраструктури, які постраждали внаслідок російської агресії.

«Ми солідарні з Україною в боротьбі за її незалежність та безпеку. Атаки на об'єкти критичної  інфраструктури є неприпустимими, і Литва робитиме все можливе, щоб підтримати Україну у відновленні та забезпеченні стабільної роботи таких важливих об'єктів», — заявив глава МЗС Литви. 

Заступник Міністра енергетики України Микола Колісник подякував Міністру закордонних справ  Литовської Республіки Габріелюсу Ландсбергісу за системну підтримку та допомогу у наданні необхідного обладнання для швидких ремонтів у відновленні обʼєктів енергетики. 

«Литва була і залишається надійним другом і партнером України. Через постійні ворожі обстріли ми потребуємо швидких дієвих рішень для проведення оперативних ремонтів та відновлення. І вдячні литовській стороні за надання необхідного обладнання для цього», - сказав він. 

Заступник міністра також відзначив професіоналізм гідроенергетиків і високий рівень реалізації важливих в умовах постійних обстрілів проєктів на обʼєктах.

В свою чергу головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський подякував литовським дипломатам  за всебічну підтримку та зазначив, що в умовах війни енергетична інфраструктура України залишається однією з головних цілей агресора, і кожна з гідроелектростанцій компанії зазнала певних пошкоджень. Укргідроенерго продовжує працювати над  посиленням захисту своїх об’єктів, що є пріоритетним завданням у поточних умовах.

Візит литовських дипломатів вкотре продемонстрував важливість координації зусиль для захисту критичної інфраструктури України. Підтримка партнерів відіграє вирішальну роль у зміцненні енергетичної незалежності держави, яка є невід’ємною частиною майбутньої перемоги України та її подальшого розвитку.

Пресслужба Укргідроенерго 

Фотогалерея
УГЕ
УГЕ
УГЕ
УГЕ

Поділитися: