Все буде Україна!

Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!

Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!

17-02-2018
«Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!», — під таким гаслом пройшло цьогорічне святкування Масляної в Укргідроенерго.

Близько 500 енергетиків зі своїми родинами 16 лютого взяли участь у масштабному святкуванні приходу весни на базі відпочинку «Гористе».

Свято розпочалося вітальним словом генерального директора ПрАТ «Укргідроенерго» Ігоря Сироти, котрий відзначив, що такі святкування покликані згуртовувати колектив компанії, адже працівники Товариства є найвищою цінністю. Також Ігор Сирота зауважив, що Масляна входить до програми соціальних заходів корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго, і в подальшому компанією планується підтримувати традиції проведення народних свят задля шанування та збереження звичаїв українського народу.

І.Г.Сирота

У стародавні часи це свято не обходилося без розваг, а отже, відроджуючи традиції, цього річ в Укргідроенерго розгорнулося ціле святкове дійство. Атмосферу Масляної створювали  козаки й україночки, вбрані у народні костюми. Усі учасники дійства мали змогу  позмагатися у різних конкурсах та виграти  цінні призи. Чоловіки перевіряли свою вправність у забиванні цвяхів, перетягуванні канату, боях на подушках та підніманні гирі.

Масляна

Жінки та діти змагалися у конкурсах найкращих костюмів, співів та розповіданні віршів. Родини брали участь у командних конкурсах, зокрема поїданні вареників.

Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!

Родзинкою свята стало змагання-конкурс «Дизайнерський млинець», до котрого працівники Укргідроенерго готувались заздалегідь. Господині напередодні випікали оригінальні млинці і презентували їх під час свята, а усі охочі мали змогу проголосувати за найкраще оформлення святкової страви.

Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!

Також для малечі під час свята працювали дитячі ігрові зони, мастер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, моделювання з кульок та створення унікальних виробів із дерева.

Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!

Святкування завершилося запальними танцями та захопливими оплесками учасників Масляної.

Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!Масляну святкуйте — млинцями смакуйте!

Зазначимо, що по закінченню Масляної, у понеділок, 19 лютого, розпочинається Великий піст, який триватиме до 8 квітня - Великодня.

Більше фото у галереї.

Поділитися: