Все буде Україна!

Безпека споруд – запорука надійної експлуатації ДніпроГЕСу

Безпека споруд – запорука надійної експлуатації ДніпроГЕСу

10-08-2018
8 серпня в апараті управління ПрАТ «Укргідроенерго» відбулось засідання науково-технічної ради (НТР) за участі керівництва компанії та провідних спеціалістів гідротехнічної галузі.

НТР була присвячена розгляду продовження строків експлуатації Дніпровської гідроелектростанції. 

«Слід працювати на випередження, розвиватися та використовувати закордонний досвід, а не чекати вказівок», – так розпочав свою промову Ігор Сирота, генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго».

зображення

«Істотних зауважень до роботи ДніпроГЕС немає. Ми не чекаємо закінчення терміну експлуатації, а проводимо підготовчу роботу завчасно, контролюємо ситуацію на станції, використовуючи в роботі сучасні комп’ютерні системи, у тому числі і супутникові. Ціль сьогоднішніх зборів – прийняти рішення щодо утвердження проекту програми для ДніпроГЕСу. Обов’язково, в першочерговому порядку, має бути розроблений алгоритм, нормативний документ, щоб розуміти послідовність нашої роботи та покрокової реконструкції», – зауважив головний інженер ПрАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський. 

зображення

У численних виступах запрошених фахівців та членів НТР наголошувалось на тому, що експлуатацію Дніпровської гідроелектростанції варто продовжувати. Для цього необхідно зробити відповідне фундаментальне обстеження гідротехнічних споруд та складових елементів конструкцій, а також провести заходи по вдосконаленню нормативної бази, яка регламентує їхню роботу. 

зображеннязображеннязображення

«Самі споруди ДніпроГЕСу мають статус пам’яток архітектури міжнародного значення – зауважив Юрій Ландау, заступник технічного директора ПрАТ «Укргідропроект», – станція була основою енергетики в Україні. І сьогодні вона залишається основним частотним та резервним ресурсом, символом промисловості, що грає колосальну роль для економіки країни. І вона має ресурс для продовження строку експлуатації». 

зображення

Підсумовуючи результати обговорення, учасники наради ще раз підтвердили необхідність продовження роботи станції та затвердили програму робіт по «Обґрунтуванню продовження експлуатації гідротехнічних споруд ДніпроГЕС в наднормативний строк» для її подальшого безпечного функціонування. 

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: