Все буде Україна!

Михайло Хорєв: Питання екологічного попуску з Дністровського водосховища в умовах таких несприятливих прогнозів – стратегічне

Михайло Хорєв: Питання екологічного попуску з Дністровського водосховища в умовах таких несприятливих прогнозів – стратегічне

01-04-2020
30 березня в онлайн режимі відбулася позачергова нарада уповноважених Урядів України та Республіки Молдова щодо проведення екологічного попуску на Дністрі.

В заході також взяли участь представники Укргідроенерго.

Під час онлайн-наради обговорювалася гідрометеорологічна ситуація в басейні Дністра, яка вникла внаслідок аномально теплої та малосніжної зими, а також можливі сценарії проведення екологічного попуску у 2020 році. Слід відмітити, що за прогнозами Гідрометслужби України у квітні також спостерігатиметься складна гідрологічна ситуація і очікується, що місяць буде маловодним і витрати до Дністровського водосховища, коливатимуться в межах 200-280 м3/с (47 % від норми, 85% забезпеченості).

«Розглядаючи складну гідрологічну ситуацію у басейні Дністра, питання екологічного попуску з Дністровського водосховища в умовах таких несприятливих прогнозів – стратегічне. Треба зважити усі прогнози та потреби, щоб у подальшому можна було забезпечити гарантовані витрати з Дністровського водосховища, необхідні для сталої роботи водозаборів, розташованих на р. Дністер, та підтримання водності Дністра у літній період. Можливо вдасться врегулювати критичну ситуацію із водозабезпеченням басейну нижнього Дністра за рахунок формування природного попуску та часткового посилення його з Дністровського водосховища», - зазначив Уповноважений від української сторони Михайло Хорєв.

За інформацією про затверджений режим роботи Дністровської ГЕС в квітні слідкуйте на сайті компанії в розділі «Режим роботи водосховищ».

Довідково. Станом на 29 березня рівень води у Дністровському водосховищі становив 119,55 м БС, витрати через греблю Дністровської ГЕС склав 149 м3/с. На початку весни спостерігалися незначні паводки, однак вони дали змогу накопичити воду у водосховищі і відмітка рівня води у березні у порівнянні з лютим підвищилась більше ніж на 2 метри.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: