Все буде Україна!

Міненерго оптимізує графіки ремонтів генеруючих потужностей для запобігання дефіциту електроенергії

Міненерго оптимізує графіки ремонтів генеруючих потужностей для запобігання дефіциту електроенергії

14-04-2021
Представники Укргідроенерго долучилися до обговорення питань оптимізації ремонтної кампанії енергоблоків задля зміцнення безпеки постачання електричної енергії споживачам у наступний осінньо-зимовий період.

Під час засідання Комісії з розгляду, затвердження та коригування планових річних та перспективних графіків ремонтів і модернізації (реконструкції) обладнання електростанцій енергогенеруючих компаній та теплоелектроцентралей, ініційованого Міністерством енергетики, йшлося про необхідність оновлення графіків ремонтів обладнання. 

«Ми повинні оптимізувати ремонту кампанію електростанцій та внести відповідні зміни до Прогнозного балансу, щоб під час майбутнього осінньо-зимового періоду, у найхолодніші місяці, не було ситуацій, коли виникає дефіцит електроенергії через перебування блоків у ремонті», - зазначив заступник Міністра енергетики  Юрій Бойко.

Так під час засідання, участь у якому взяли представники Держенергонагляду та виробники електричної енергії, було скориговано графіки ремонтів 13 блоків атомних електростанцій, низку блоків ТЕС, а також дев’яти гідроагрегатів Укргідроенерго. Це дозволить підвищити якість та повноту виконання ремонтів генеруючого обладнання електростанцій при одночасному забезпеченні вимог щодо операційної безпеки ОЕС України.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Міністерство енергетики пропонує гасити борги на оптовому ринку електроенергії за рахунок випуску ОВДП 

Фінансове збалансування ринку електроенергії – головний пріоритет Міністерства енергетики 

У Міністерстві енергетики обговорили заходи з підвищення рівня кібербезпеки енергетичного сектору

Поділитися: