Все буде Україна!

У Міністерстві енергетики обговорили заходи з підвищення рівня кібербезпеки енергетичного сектору

У Міністерстві енергетики обговорили заходи з підвищення рівня кібербезпеки енергетичного сектору

21-10-2020
У Міністерстві енергетики відбулася нарада з міжнародними компаніями-лідерами у сфері кібербезпеки та цифрових трансформацій під головуванням заступника міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослава Демченкова.

Участь у нараді взяли представники провідних компаній з розробки систем захисту і аналізу шкідливого та небажанного програмного забезпечення.
Ярослав Демченков, висловив подяку суб’єктам галузі у сприянні розвитку кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури, а також закликав учасників наради до конкретних заходів, спрямованих на розбудову кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури енергетичної галузі.

Міністерством вже розпочато роботу з гармонізації законодавства у сфері енергетичної кібербезпеки. Формується політика з кібербезпеки, метою якої є забезпечення належного рівня захисту енергетичного сектору України відповідно до рекомендацій та вимог ЄС.

Окрему увагу було приділено обговоренню питання підготовки фахівців у сфері кіберзахисту, а саме створення на базі профільних інститутів навчальних курсів для фахівців галузі за напрямом «Забезпечення кібербезпеки об’єктів критичної інфраструктури енергетичної галузі», оскільки питання професійного кадрового забезпечення стоїть дуже гостро не лише у галузі, а й в Україні в цілому.

Варто зазначити, що найбільша гідрогенеруюча компанія країни – Укргідроенерго приділяє значну увагу питанням підвищення рівня кібербезпеки, адже з активним розвитком інформаційного суспільства тема кіберзагроз стає дедалі актуальною. З огляду на це фахівці департаменту фізичного захисту, режиму та безпеки апарату управління, а також департаменту інформаційних технологій Укргідроенерго постійно беруть участь у форумах та дискусіях як національного, так і міжнародного рівня, вивчаючи передовий досвід впровадження сучасних систем кібербезпеки на підприємствах енергетичного сектору та  підготовки персоналу до дій в умовах кіберзагроз.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Міністерство енергетики України

Читайте також: 

Богдан Карбань: В Укргідроенерго постійно аналізують поточну ситуацію та впроваджують новітні технології задля кібербезпеки 

Гідроенергетики вчилися протидіяти кіберзагрозам 

СБУ посилює захист інформаційної безпеки підприємств енергетичної галузі України

 

Поділитися: