Все буде Україна!

Каховські гідроенергетики під час спеціальних об’єктових тренувань вчилися попереджувати надзвичайні ситуації

Каховські гідроенергетики під час спеціальних об’єктових тренувань вчилися попереджувати надзвичайні ситуації

22-10-2020
На Каховській ГЕС відбулися спеціальні об’єктові тренування з питань цивільного захисту, під час яких гідроенергетики приводили у готовність формування цивільного захисту та відточували майстерність особового складу попереджувати надзвичайні ситуації.

Загалом у тренуваннях взяло участь сорок співробітників станції з шести об’єктових формувань. Під час навчань представники відділення пожежогасіння цивільного захисту гасили імпровізоване займання, рятувальна група займалася евакуацією людей з місця пожежі та наданням їм медичної допомоги, ланка зв’язку відпрацьовувала налагодження системи зв’язку під час виникнення надзвичайної ситуації. Пост радіохімічного спостереження швидко зреагував на умовне займання і виконав свої обов’язки, згідно з порядком дій під час радіоактивного забруднення території гідроелектростації, а ланка з обслуговування сховищ  оперативно привела сховище до готовності прийняти працівників станції в умовах загрози. Окрім того,  група охорони громадського порядку на належному рівні забезпечила охорону місць виникнення надзвичайної  ситуації.

Всі формування з поставленими завданнями впорались. За результатами тренування були визначені заходи, спрямовані на поліпшення стану цивільного захисту Каховської ГЕС.

Під час об’єктових тренувань навчально-методичну допомогу персоналу станції надавала майстер виробничого навчання Новокаховських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ДСНС України в Херсонській області Алла Сосновська. Вона зазначила: «Рівень підготовки особового складу Каховської  ГЕС відповідає вимогам законодавчих актів з питань цивільного захисту. Особовий склад вчасно проходить навчання з відповідної підготовки і має сертифікати та посвідчення. Упродовж 2019-2020 років таке навчання пройшло 17 членів особового складу формувань ГЕС».  

Варто зазначити, що Укргідроенерго приділяє посилену увагу питанням підготовки співробітників, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту, а також готовності об’єктів до умов пожежної та техногенної небезпеки. На усіх станціях компанії подібні об’єктові тренування проводяться щороку, згідно із затвердженим графіком.

Пресслужба Каховської ГЕС

Читайте також:

На ДніпроГЕСі відбулись планові протиаварійні тренування

На Дністровській ГАЕС відбулися протипожежні тренування

В апараті управління Укргідроенерго пройшли протипожежні тренування

Фотогалерея

Поділитися: