Все буде Україна!

Міністерство енергетики пропонує гасити борги на оптовому ринку електроенергії за рахунок випуску ОВДП

Міністерство енергетики пропонує гасити борги на оптовому ринку електроенергії за рахунок випуску ОВДП

30-09-2020
На думку в. о. міністра енергетики Ольги Буславець, це дозволить фінансово оздоровити державні енергетичні підприємства, зокрема, Укргідроенерго.

Як повідомляє пресслужба Міненерго, Верховна Рада у липні прийняла закон, який визначає правові, економічні та організаційні засади, пов'язані з погашенням заборгованості на оптовому ринку електроенергії. Для реалізації відповідного закону Міненерго пропонує надати Мінфіну право за рішенням Кабміну видавати облігації внутрішньої державної позики. Це дозволить поліпшити фінансовий стан державних енергокомпаній, зокрема, НЕК «Укренерго», НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго».

Про це в. о міністра енергетики Ольга Буславець заявила під час представлення нардепам з профільного комітету Верховної Ради потреб паливно-енергетичного комплексу та сфери енергоефективності в коштах держбюджету на 2021 рік.

Кошти пропонують передбачити на енергоефективність, модернізацію вугільних шахт, виведення з експлуатації атомних енергоблоків, погашення заборгованості з ЄСВ для вугледобувних підприємств, розрахунки за «зеленим» тарифом, а також на погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Оновлення ПСО позитивно впливає на державні енергетичні підприємства та функціонування ринку, - Ольга Буславець 

Ольга Буславець: Реалізація антикризових заходів дозволить у стислі терміни стабілізувати ситуацію в електроенергетичному секторі 

Ольга Буславець: «В Україні є нагальна потреба будівництва нових гідроакумулюючих потужностей»

 

Поділитися: