Все буде Україна!

Ольга Буславець: «В Україні є нагальна потреба будівництва нових гідроакумулюючих потужностей»

Ольга Буславець: «В Україні є нагальна потреба будівництва нових гідроакумулюючих потужностей»

03-06-2020
На сьогодні в країні є гостра необхідність будівництва нових маневрових генеруючих потужностей, здатних адаптовуватися під потреби споживачів. Про це під час засідання Кабінету міністрів заявила т.в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

«Будівництво українських ГАЕС – це розвиток потужностей з виробництва  чистої, екологічно безпечної електроенергії  та додатковий поштовх для різних секторів економіки», - зазначила урядовиця.

«З метою забезпечення стабільної роботи Об'єднаної енергетичної системи існує нагальна потреба у будівництві маневрових потужностей.  Для реалізації таких проєктів Укргідроенерго проводить пошук джерел фінансування. Вже підписано низку меморандумів з іноземними компаніями. Водночас, залучення пільгового фінансування для реалізації цих проєктів можливе лише за умови надання державних гарантій», - заявила Ольга Буславець.

Як зазначила очільниця відомства, для забезпечення виконання боргових зобов'язань за кредитами, що залучаються для фінансування інвестиційного проєкту будівництва третьої  черги Дністровської ГАЕС, а також інвестиційного проєкту Канівської ГАЕС, Укргідроенерго може звільнятися від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов'язань за державними гарантіями.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: