Все буде Україна!

Міністерство енергетики США анонсує виділення $9,5 млн для підвищення гнучкості гідроенергетики

Міністерство енергетики США анонсує виділення $9,5 млн для підвищення гнучкості гідроенергетики

30-10-2023
Управління водних енергетичних технологій Міністерства енергетики США (WPTO) оголосило про намір фінансування у розмірі 9,5 млн доларів США підвищення адаптивності гідроенергетики.

Як повідомляє Waterpowermagazine, наразі гідроенергетика в країні відіграє ключову роль: на неї припадає 28,7% загального обсягу виробництва електроенергії з відновлюваних джерел та приблизно 6,2% всього виробництва електроенергії в країні. Визначальною особливістю гідроенергетики є її гнучкість, що дозволяє надавати електроенергію миттєво або накопичувати її для використання відповідно до попиту в режимі реального часу. Основною метою цієї фінансової інвестиції є зміцнення потенціалу гідроенергетики для підтримки електромережі, що зазнає зростаючого впливу мінливих відновлюваних джерел енергії, таких як сонячна та вітрова енергія.

Прогнозується, що в рамках цієї можливості кошти будуть спрямовані на проєкти, що належать до трьох конкретних тематичних напрямків, кожен з яких зосереджений на підвищенні адаптивності гідроенергетики:

Гібридна енергетика. Ця тематична область зосереджена на демонстрації гібридних конфігурацій гідроенергетики. Це може включати сценарії, коли гідроенергетичний об'єкт поєднується з альтернативними формами виробництва енергії або інтегрований з накопичувачами енергії. Такі конфігурації пропонують різні переваги, включаючи покращення обслуговування мережі, зменшення зносу обладнання та мінімізацію впливу на навколишнє середовище.

Технології для підвищення гнучкості. У цій тематичній області метою є сприяння технологічним інноваціям, які підвищують гнучкість гідроенергетичного флоту США. Рішення можуть включати революційні розробки в конструкції турбін та інших компонентів.

Операційна гнучкість. Ця тематична область спрямована на кількісну оцінку поточних гнучких можливостей гідроенергетики і просування операційних стратегій, спрямованих на посилення адаптивності, тим самим краще узгоджуючи гідроенергетику з мінливими вимогами електромережі.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: TATA&HOWARD

 

Поділитися: